Oefenbunker kraakt in zijn voegen Oefenbunker kraakt in zijn voegen

Hard, harder, Hardst

, Jochen Reinders

Oefenbunker kraakt in zijn voegen

Hard, harder, Hardst

Jochen Reinders ,

Het is zaterdagavond 30 maart 2013. De dag na goede vrijdag en iets van binnen vertelt mij dat dit geen rustig en vredig avondje gaat worden in de Oefenbunker.

Deze avond staat in het teken van de 'Upcoming Tour pt. II'. De tour is opgezet door het Eindhovense blad UP Magazine en Zwaardvis Music om jonge alternatieve rock- en metalbands een podium te geven buiten hun eigen provincie.

De bands, The Royal, The Charm The Fury en het afsluitende Wasted Bullet, beloven na het succes van hun eerste Upcomming Tour er weer een keihard en knallende avond van te maken.
 
Ondanks lovende kritieken in de grotere undergroundbladen en diverse websites was er maar een matige opkomst van om en nabij de 40 man. Maar dat mocht de pret niet drukken. Rond de klok van negen bestreed The Royal het podium voor een show van een half uur.
 
De band die volgens error-error.com, gezien wordt als de metalcore belofte van 2012, laat duidelijk merken dat het dak er vanavond af geblazen zal worden. Frontman Semuel Pisarahu beschikt over en strot die gemaakt is gewapend beton dat rauw gepolijst is. Hard, strak en voor de liefhebber een goede opwarmer voor de avond. Naast het iets oudere werk, als je bij deze jonge gasten al van ouder kunt spreken, wordt hun pas gereleasde nieuwe single 'Blind Eye' ten gehore gebracht. Een echte smaakmaker die laat zien dat deze gasten de term belofte aan het ontstijgen zijn.
 
Na de break voor het afbreken en opbouwen, maakt het publiek zich alvast op voor het Amsterdamse The Charm The Fury. De band die veel lovende kritieken kreeg in Engeland en de ons omringende landen. En, een dame aan de mic. En wat voor een dame. Caroline Westendorp, onthoud deze naam. Wat een brok energie en een stem waar menige stevige rocker zich niet voor zou schamen. De band opgericht in 2010 timmert behoorlijk aan de weg en dat is ook te merken aan hun performance. De sound is afwisselend en fris van de lever, maar duidelijk metalcore. Raggende gitaren en stampende bassen. Oldschool-new style met veel werk van hun laatste album 'The Social Meltdown'.
 
Was je bij The Royal nog niet wakker dan ben je het nu zeker en dan moet Wasted Bullet nog beginnen. Dat belooft wat.
 
De band heeft onlangs hun nieuwe EP ‘Arrogance. Ignorance’ uitgebracht. Uiteraard wordt er veel van dit nieuwe album ten gehore gebracht. Deze band is duidelijk al langer onderweg in de metalcorescéne en niet voor niets gesponsord door Monster energydrink.
 
Zanger Robbert van Caem, gitaristen Jasper van den Broek en Max Rombouts, bassist Lesley Kok en drummer Joel Heijda, knallen als een losgeslagen stier op en voor het podium. Dat het een wonder mag heten dat er geen gewonden gevallen zijn.  
 
Ondanks alle energie die de band los laat op het publiek, blijft het vocale gedeelte flink achter bij hun twee voorgangers van de avond. Van Caem haalt niet het volume dat van een leadzanger verwacht mag worden. Het publiek maalt er totaal niet om en gaat op het laatst volledig los voor het podium.
 
De beste band van vandaag sluit niet de avond af. The Charm The Fury was met zijn afwisselende sound en performance de winnaar die geen winnaar kon zijn.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg