3voor12 limburg nieuwsflits 3voor12 limburg nieuwsflits

Over MiniRok festival 2013, Stichting Popmuziek Limburg, Lesoir en meer

, Jos├ęphine Kurvers

3voor12 limburg nieuwsflits

Over MiniRok festival 2013, Stichting Popmuziek Limburg, Lesoir en meer

Jos├ęphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Line-up Minirok festival 2013 bijna compleet

Op zaterdag 10 augustus vindt de zevende editie van MiniRok Festival plaats in Stramproy. De Nederlandse bands Supra Naturals, The Sha-La Lees, Maison du Malheur, Armand, Christopher Green, Amberjacks, The I.T.’s en het Belgische Freaky Age zijn inmiddels door de organisatie bevestigd als acts op het festival dit jaar. Hiermee is het programma bijna rond.

Kijk voor meer informatie op: www.minirok-stramproy.nl

Paul Moerel nieuwe consulent voor popmuziek in Limburg

Per 1 mei 2013 wordt Paul Moerel de nieuwe Consulent Popmuziek van het Huis voor de Kunsten Limburg. Hij gaat het beleid uitvoeren van de bij het Huis aangesloten Stichting Popmuziek Limburg (SPL) om de popmuziek in Limburg te stimuleren. Moerel volgt Marike Peters op, die per 1 maart zakelijk leider is geworden van het nieuwe popcentrum in Sittard-Geleen. Moerel (Geleen, 1978) studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming bij Hogeschool Zuyd te Sittard. Na zijn studie begon hij als projectcoördinator van het project PopSport in Noord-Brabant en Limburg. In 2007 richtte hij Stichting PopSport op en rolde hij het project verder uit naar de provincies Zeeland, Noord-Holland en Flevoland. Eind 2009 beëindigde hij deze werkzaamheden om fulltime in dienst te treden bij Buro Pinkpop in Geleen als projectcoördinator van Kunstbende Limburg en onder andere coördinator van de vrijwilligers en infobalies tijdens festival Pinkpop. Van 1 mei tot 1 juni 2013 werkt Moerel nog parttime bij Buro Pinkpop en parttime bij het Huis. Daarna gaat hij volledig aan de slag als Consulent Popmuziek bij het Huis.

Zie www.spl.nl voor meer informatie

Nieuw album Lesoir

Op 20 mei verschijnt het tweede album van de Maastrichtse band Lesoir. De plaat zal de titel 'Transience' dragen. De band heeft de afgelopen twee jaar veel in het buitenland opgetreden. Zo deed de tour Engeland, België en zelfs China aan. Met 'Transience' wil Lesoir zich vooral richten op succes in eigen land.

Als voorproefje op het album biedt Lesoir via Soundcloud nu gratis de track 'Big Talk Small Thoughts' aan: soundcloud.com/ingo-1-1/big-talk-small-thoughts

Inmiddels is er ook al een video voor de eerste single van 'Transience', 'Feet On The Ground' genaamd. Bekijk 'm hier: www.youtube.com/watch

Meer informatie vind je op: www.lesoirmusic.com

What?! brengt nieuwe single uit

Niels Baks, geboren en getogen in Geleen, verhuisde naar Londen om zijn droom, professioneel muzikant worden, te verwezenlijken. Hij belandde daar op The Institute of Contemporary Music Performance (ICMP) en begon met twee vrienden die hij daar maakte een band genaamd What?! Ze maken muziek onder het motto 'alles kan zolang het goed klinkt' en proberen zoveel mogelijk plezier te maken met hun muziek en het publiek tijdens live shows.

Afgelopen oktober brachten ze hun eerste single 'Tikka Masala' uit en begin deze maand hebben ze hun tweede single uitgebracht. Deze track draagt de naam 'Schwaffelen'. De bandleden van What?! waren namelijk erg onder de indruk van het Nederlandse woord van het jaar 2008 en wilden dit woord op deze manier meer internationale bekendheid geven.

Beluister de eerste single 'Tikka Masala' op: whatofficial.bandcamp.com/album/tikka-masala
Of bekijk de video: www.youtube.com/watch
De exclusieve preview van 'Schwaffelen' kan hier beluisterd worden: soundcloud.com/whatofficial/sets/schwaffelen-promo
En een preview van de video is hier te bekijken: www.youtube.com/watch

Cd-presentatie Quramitry

Vier jaar na de release van 'Coffeecups and Fairytales' presenteert Quramitry een nieuw album. 'Circus Baroesjko' wordt op 13 april om 20:30 in Theater Landgraaf gepresenteerd. In de vier tussenliggende jaren is Quramitry verdubbeld van een 5-koppige folkband naar een 10-koppig mini-orkest en speelde de band onder andere op Solar Weekend Festival en was de band finalist van Nu of Nooit 2013.

Meer informatie: www.quramitry.nl

Hofbuskers releast Cum&Aetje Deelbum A

De Sittardse hip-hop band Hofbuskers brengt op 11 april het eerste album in een reeks van vier deelalbums uit. Deze deelalbums zullen dit jaar allemaal verschijnen. Het eerste deelalbum, met de titel 'Cum&Aetje Deelalbum A', bestaat uit vijf nummers en bevat onder andere de onlangs verschenen track 'A naar B'.

Bekijk de animativideoclip 'A naar B' op: www.youtube.com/watch
Het eerste deelalbum is hier te downloaden: db.tt/Z2kaba4R

Meer info: www.hofbuskers.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg