Jong talent verovert plek op Bevrijdingsfestival Jong talent verovert plek op Bevrijdingsfestival

Muzikale toekomst in Limburg veilig gesteld

, Jochen Reinders

Jong talent verovert plek op Bevrijdingsfestival

Muzikale toekomst in Limburg veilig gesteld

Jochen Reinders ,

Popsport Limburg 2013 presenteert vandaag in de Nieuwe Nor wat Limburg aan muzikaal talent in huis heeft. De bands en DJ’s zullen strijden om een plek op de grote Regioshowcase op 31 mei in de Bosuil te Weert. Hier zal door de jury bekend worden gemaakt welke act er doorgaat naar het landelijke traject van Popsport. Tevens speelt de finalist op het Bevrijdingsfestival in Roermond. Bijna elk genre is vandaag wel vertegenwoordigd. Van house tot metal en van rock tot folk. Het belooft een gevarieerde middag te worden.

De middag wordt direct stevig geopend met de band Tasered. Deze metalband uit Maastricht rond zangeres Kari Bosch laat direct zien wat hij in huis heeft. Het devies luidt dan ook: knallen met die hap. Een ding is zeker, grunten hoeven we Kari niet meer te leren. De toon is gezet, maar na vier nummers is het alweer tijd voor de volgende act.

Nigel Meerakker aka DJ Nigel Lakefield zet een set neer met vette, goed in het gehoor liggende, housebeats. Een beetje commercieel, maar dat mag de pret niet drukken. Nigel draait lekker door en vergeet niet dat er publiek staat. Helaas gaat het mixen op het einde niet helemaal synchroon. Er is een kleine maar duidelijk hoorbare beat die niet vloeiend in elkaar overloopt. Jammer maar het is nog jong talent. Zo veel is zeker. Hij gaat er wel komen.
 
Vervolgens is het tijd voor Cas, een band die al tot 3FM Serious Talent gebombardeerd is. Dat is een grote opsteker voor deze jonge gasten die duidelijk geïnspireerd zijn door Mumford & Sons. Al na het eerste nummer is er een gewonde. De banjospeler heeft plots een bloedneus. Hilariteit alom en met wat wc papier van het damestoilet is het euvel zo verholpen. Van rustige ballads tot rasechte folk, alles gaat vloeiend over bij deze band.
 
Kasperski is de tweede dj van vandaag en duidelijk al wat meer ervaren dan zijn voorganger DJ Nigel. Goed in elkaar overlopende basslines en zijn minder commercieel getint. De muziek ligt lekker in het gehoor, maar er is geen klik met het publiek. De laptop en de mixer zijn duidelijk zijn grote vrienden en ook al pomt hij regelmatig zijn gebalde vuisten op de beats, het lijkt meer een ingestudeerde oefening dan gemeend enthousiasme.
 
Dan is het de beurt aan de winnaar van de Podiumvrees finale 2013 in het Forum te Sittard, All Downhill From Here. Deze vijfkoppige rockband uit het diepe Zuiden bestaat sinds anderhalf jaar, maar brengt een volwassen sound ten gehore. De boys from down south hebben er duidelijk zin in en de liedjes, alles eigen werk, liggen goed in het gehoor. Daaruit blijkt ook waarom deze band Podiumvrees 2013 heeft gewonnen en daarbij een plekje op het Mama’s Pride festival heeft verdiend. Het publiek reageert ook erg enthousiast. Dit gaat nog moeilijk worden voor de jury.
 
De volgende act is de band Landslide. De heren beginnen met een rockklassieker van formaat: Whole Lotta Rosie van AC/DC. De zanger moet persen en wurgen om zijn tekst eruit te krijgen en ook muzikaal rammelt het hier en daar ook nog regelmatig.
 
Verder met een dj met een bijzondere naam: Intergalactic Space Adventure (Bart Erven). Het is opvallende verschijning: een mix tussen Jean-Paul Gaultier en Robert Smith van The Cure. Erven gaat los achter de wheels of steel, of beter gezegd zijn MacBook en zijn Native Instruments Machine studio controller. Een vreemd aandoende mix van muziek en geluiden uit zijn drumpad vult de Nieuwe Nor. Ondanks dat, klinkt het allemaal erg lekker en krijgt hij een deel van de voetjes van de vloer.
 
De laatste act van vandaag zijn de jongste deelnemers van deze Popsport showcase: New Life. Deze vier knapen van veertien en vijftien jaar betreden het podium met allemaal een groene stropdas om. Ook al zijn ze nog zo jong, het lijkt wel alsof ze al jaren samen op het podium staan. Vooral frontman Juul de Bruin geeft een performance af waar menig artiest nog iets van kan leren. De vonk met het publiek slaat al snel over en er gaat zelfs iemand crowdsurfen. En de heren op het podium doen alsof dit de normaalste zaak van de wereld is tijdens hun optredens. Ook de jury is overtuigd van hun kunsten, want New Life is de winnaar van vanavond en mag daarom op 5 mei in Roermond op het Bevrijdingsfestival het podium betreden. Op 31 mei zien we de band terug op de Regioshowcase in de Bosuil te Weert.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg