All Downhill From Here wint plek op Mama's Pride 2013 All Downhill From Here wint plek op Mama's Pride 2013

Competitie finale Podiumvrees is groot

, Tekst en foto's door Mariska Peusen

All Downhill From Here wint plek op Mama's Pride 2013

Competitie finale Podiumvrees is groot

Tekst en foto's door Mariska Peusen ,

Na drie voorrondes in Sittard-Geleen, vindt de finale van Podiumvrees plaats in het Forum (de oude bioscoop) te Sittard. De laatst overgebleven vijf bands strijden tegen elkaar voor een felbegeerde plek op het Mama's Pride festival.

De jongste finalist, de zestienjarige Jop Ostendorf, mag het spits afbijten met een aantal door hem zelf geschreven nummers en één cover uit de ‘Mama’-lijst. De finalisten hebben namelijk een lijst van tien nummers voorgeschoteld gekregen met het thema “Mama” waaruit zij er één moeten coveren tijdens de finale. De jonge singer-songwriter haalt zijn inspiratie uit artiesten als onder andere Radiohead, Elbow en Bon Iver.
 
De band Seymour Sachs mag erna het podium betreden. Deze Sittardse band, die zichzelf een “muzikaal experiment” noemt speelt in de genres: Partyzomp/Groovende Psychedelische Rock. Geïnspireerd worden zij dan ook niet door slechts één genre maar door velen verschillenden. Dit gaat van bijvoorbeeld van Pink Floyd naar Queens Of The Stone Age naar Nick Cave. Als je niet van aller-daagse muziek houdt, is deze band ten zeerste aan te raden.
Vervolgens mogen de voormalig winnaars van Kunstbende (2012) zich bewijzen, namelijk Hard2Get. Deze band, of "Wilde Honden", zoals de presentator Rico Meijers ze noemt, spelen dan ook pure rock. Hierbij is het ook nog eens de verjaardag van de zanger/gitarist Stan. Een plekje op Mama’s Pride zal toch alvast een mooi cadeau zijn.
 
Alternative rock is wat One Wonders aan het publiek laat horen. De laatste maanden neemt deze band deel aan verschillende bandcompetities en dit niet zonder succes. Hiermee hopen zij hun eerste echte album uit te kunnen brengen in de nabije toekomst. Met een merkwaardige cover; 'Mama' van de Spice Girls is volgens Rico Meijers, de band One Wonders die de Britse dames opnieuw tot leven zal wekken.
 
Last but not least is het beurt aan All Downhill From Here. Deze alternative pop/rock band wist tijdens de derde voorronde de jury te overtuigen met hun muziek die invloeden van Kings Of Leon en Foo Fighters bevat. Tussen het jury beraad door en om de zenuwslopende tijd te doden vrolijkt de Nieuw Zeelandse-band The Babysitter Circus, de boel op met onder andere hun zomerhit 'Everything’s Gonna Be Allright'.
 
Iets vóór twee uur komt presentator Rico Meijers met de gigantische beker het podium op. De spanning in de zaal is duidelijk te voelen, wanneer de twee juryleden, Marike Peters en gitarist Punto (Kill Ferelli, Anneke van Giersbergen), het podium beklimmen. Het enthousiaste publiek wordt voor het eerst deze avond helemaal stil, wachtend op de uitslag.
 
Als wanneer van deze editie Podiumvrees wordt All Downhill From Here gekozen. De band mag daarom het Mama's Pride festival openen op zondag 12 mei aanstaande.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg