3voor12/limburg nieuwsflits

Nieuws over Khadija, Jottem, DVERS, Springsteen in het Venloos, Triple Dice en Nu of Nooit 2013

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

DJ Kypski & Matangi String Quartet vervangen Infadels op Bruis

Wegens omstandigheden was de band Infadels genoodzaakt het optreden op Bruis af te zeggen. De Britse postpunkgroep bekend van de hit Love like Semtexzou op 9 september op het hoofdpodium staan.

Inmiddels heeft de organisatie DJ Kypski & Matangi String Quartet weten te strikken als waardige vervanger. Het gratis festival Bruis vindt plaats in Maastricht op 8 en 9 september. Onder andere Ozark Henry, Will and the People, Chef’Special, Puggy, Oscar and the Wolf zullen tijdens dit festival spelen. Meer info: www.bruismaastricht.nl

 

Khadija debuteert met I Wanna Hear

De Venlose pop-gospel zangeres Khadija debuteert met een EP I Wanna Hear Your Voice. De zangeres is al jaren lang actief met musiceren, het schrijven van teksten en leidt wekelijks zangdiensten in de kerk.

Over haar muziek zegt ze zelf dat het geen standaard black gospel is. “Maar we voelen ons ook geen doorsnee reli-popband. De teksten zijn welliswaar christelijk, maar toch toegankelijk voor iedereen”, voegt ze daar aan toe.

De EP die uit drie nummers bestaat, is sinds 11 juli wereldwijd te downloaden. Meer informatie over Khadija is te vinden op www.khadija-music.nl

Jottem gaat naar binnen bij ECI Cultuurfabriek

Het deze zomer gelanceerde feest Jottem heeft ook voor de winter haar plekje gevonden. Na de gezellige en druk bezochte edities buiten bij Sunset Lounge, gaat het feestje binnen bij de ECI Cultuurfabriek gewoon verder.

Jottem is een feest dat knipoogt naar de oud-Hollandse term die je gebruikt als uiting van vreugde. Op dit feest draait het om de bezoeker. Die kan ongecompliceerd uit zijn dak, dansen mag maar moet niet en het entertainment is getalenteerd maar down to earth.

Jottem zal op 19 oktober plaatsvinden in ECI Cultuurfabriek. DJ Manga, DJ Bix en MC Melodee zullen deze avond het programma verzorgen.Meer informatie: www.facebook.com/jottemfeest

Muzikantendag On Tour tijdens DVERS Sittard

BUMA Cultuur en Stichting Popmuziek Limburg hebben de handen ineen geslagen. Na voorjaarsedities in Amsterdam en Leeuwarden komt de Muzikantendag On Tour dit najaar naar DVERS in Sittard.

De Muzikantendag On Tour biedt muzikanten de mogelijkheid hun demo te pluggen, hun netwerk uit te breiden en meer informatie te krijgen over diverse aspecten van het muzikantenbestaan. Zo zijn er panels bestaande uit ervaren artiesten, vertegenwoordigers van radiozenders en programmeurs en worden er workshops en clinics gegeven. Daarnaast zijn er demospreekuren waarbij muzikanten hun demo’s kunnen bespreken met vertegenwoordigers van onder andere 3voor12, 3FM, Top Notch en Radio 538. Het evenement eindigt met een demopanel, waarbij vier professionals een selectie van de ingeleverde demo’s publiekelijk zal bespreken.
 
Inschrijven voor deze dag kan via de website van DVERS. Check www.muzikantendag.nl of www.dvers.nl

Springsteen in het Venloos

Zanger en schrijver Frans Pollux vertaalde twaalf liedjes van Bruce Springsteen naar het Venloos. De nummers vormen de basis voor een theaterprogramma en een live album, genaamd Pollux Duit Springsteen, dat op 22 en 23 september wordt gepresenteerd in theater De Maaspoort te Venlo. Daarnaast staat Pollux met zijn Springsteenprogramma in ECI Cultuurfabriek in Roermond op zaterdag 8 september en een week later, op zaterdag 15 september in café Central aan de Venlose Markt tijdnes de Nach van ‘t Limburgse Leed.

Meer info is te vinden op: www.maaspoort.nl en www.ecicultuurfabriek.nl

Nieuwe videoclip voor Triple Dice

De Zuid-Limburgse rockband Triple Dice zag anderhalf jaar geleden frontman en zanger Arjan Pieters vertrekken naar Brighton, om zich aldaar aan the Institute of Modern Music volledig op zijn grote passie te storten. Toch heeft het vijftal kans gezien om tussendoor nog even de studio in te duiken om een nieuwe single op te nemen. Om het meteen maar helemaal goed aan te pakken werd er bij deze pakkende song een professionele video-clip geschoten. De release zal op 8 september plaatsvinden. Om alvast in de stemming te komen is het nummer zélf al gratis te downloaden via www.tripledice.bandcamp.com

Inschrijfronde Nu of Nooit 2013 geopend

De inschrijfronde van Nu of Nooit 2013 is van start gegaan. Nu of Nooit is de contest voor Limburgse popartiesten met als hoofdprijs een speelplek op Pinkpop. Major Tom deed dat afgelopen editie.

Uit de inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van 25 deelnemers. Deze zullen in vijf voorrondes spelen om een finaleplaats. De uiteindelijke zes finalisten strijden op zondag 17 februari 2013 om dat felbegeerde plekje op Pinkpop 2013. Vijf finalisten worden gekozen door een professionele jury. De laatste finalist is degene die de meeste kaarten verkoopt via het ticketsysteem, dat sinds geruime tijd door de Limburgse poppodia wordt gebruikt.
 
Inschrijven kan via de site van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl waar ook alle verdere info te vinden is.