Bruis Bruist

Zonnig en warm weekend ondersteunt kleurrijk festival -deel 1

Nadia Hagen ,

Bruis is een tweedaagse festival dat voor de tweede keer op het terrein van de Maastrichtse Tappijnkazerne plaatsgevonden. Net als andere kleinere festivals gaat Bruis met de trend mee, namelijk iets luxer en familie-vriendelijk zijn. Dat is meteen te merken. 3voor12 maakte twee dagen feest mee. Dag 1 in beeld.

Dat luxere was te merken. Frietjes werden vervangen door Afrikaanse hapjes of luxe burgers en de kleintjes renden over het terrein tussen de mensen met tattoo sleeves en studenten. De tweede groep leek blij te zijn eindelijk de alternatieve kant van Maastricht ontdekt te hebben. 

Het gratis festival liet zich van zijn beste kant zien. Samen met veel vrijwilligers en diverse sponsoren is een aardig programma samengesteld met Nederlands talent, Belgische toppers en andere internationale acts. De absolute hoofdacts van zaterdag waren dan ook de Wereld Draait Door house-band Chef'Special en het Belgische Goose. Het publiek heeft Maastricht een lichte aardbeving bezorgd en alle hits flink meegezongen. En dat allemaal bij een heerlijk temperatuur. Wat wil je nog meer?