Bill Wymans Rhythm Kings eren vroegere helden

Mary Wilson en Georgie Fame zijn de kers op de taart

Antoine Bongers ,

Billy Wymans Rhythm Kings trakteren de volle Rabozaal van het Parkstad Limburg Theater vanavond op een muzikaal eerbetoon aan hun eigen muziekhelden. Ook is er een bijzondere gast aanwezig: Mary Wilson van The Supremes.

Het ene nummer is meer bekend dan de ander, maar het zijn allemaal blues, rock of soul nummers. Bovendien hebben ze gemeenschappelijk dat ze uit de jaren '50, '60 of '70 komen. Denk aan songs als You Never Can Tell, Dancing In The Street, en Hit The Road Jack.

Dit jaar is zangeres Mary Wilson, bekend van The Supremes special guest. Ze laat horen nog steeds een dijk van een stem te hebben. Met nummers als Baby Love, Stop! In The Name Of Love en natuurlijk You can’t Hurry Love is het feest der herkenning compleet.

Opvallend is dat er slechts één nummer van Bill Wyman’s vroegere band, The Rolling Stones wordt gespeeld. Dit, terwijl hij 31 jaar bassist van deze legendarische band is geweest. Op het nummer Honky Tonk Women gaat iedereen dan ook helemaal los. Dat de zang van Wyman niet helemaal als die van Mick Jagger klinkt, stoort niemand. De reacties na afloop zijn lovend. Iedereen heeft weer een stukje van zijn jeugd herbeleefd.