Forgotten Trouble groeit naar volwassenheid

EP Your Reflection laat explosieve groei zien

Michiel Vries ,

De drie enthousiaste dames plus - niet te vergeten - twee heren maken indruk met hun EP getiteld 'Your Reflection'. 3voor12/Limburg kleedt de drie 'no-nonsense' rockchansons uit en laat weten waarom je deze groep live moet gaan aanschouwen.

Het Midden-Limburgse Forgotten Trouble, dat zijn eerste levenslicht in het vorige decennium (2006 om precies te zijn) ziet, heeft inmiddels een behoorlijke live-reputatie in eigen regio. Dat deze groep met het uitbrengen van hun tweede EP sterk uit de hoek komt is dan ook geen verrassing.

De liedjes liggen muzikaal dicht bij elkaar. Openingstrack "Your're Blind" is een echte rocker, "Open Book" een stevige ballade en met het groovende "What Would You Do" is "Your Reflection" een boekje dat je in een roef en een zucht uitleest.

De zware 'Amerikaanse' sound geeft de songs de juiste body. De volle Foo Fighters-achtige gitaarsound gaat gepaard met heldere zang die vanuit de tenen van zangeres Sanne Heuyerjans uitgespuugd wordt. Bij tijd en wijle valt er een basgitaar- en drumgroove te ontdekken die te vergelijken is met de ritmesectie van de Peppers. "Your Reflection" heeft de juiste balans en geeft een eerlijke registratie van hoe deze band live voor de dag komt.

Goede gitaarrock is (helaas) in Limburg dun gezaaid. Forgotten Trouble behoort tot één van deze bands. Hier doorheen luisterend zijn er toch een aantal zaken die opvallen. De zang bevindt zich hoofdzakelijk in de hoge regionen waardoor een gebrek aan melodie ontstaat. Iets wat wel aanwezig is in Sanne's dromerige klankkleur.

Tevens valt op dat er weinig differentiatie in de gitaren te bespeuren is.
Alleen in de gitaarsolo's en in minieme passages komen beide gitaren los van elkaar te staan. Drums willen hier en daar enigszins onzeker overkomen.

Forgotten Trouble zet een grote stap voorwaarts om het tienerimago voorgoed vaarwel te zeggen. Als het geheel dat ene stapje in de richting van volwassenheid maakt, de high-school teksten inruilt voor meer diepgang en het niveau van gitarist Roland Kamp als doel voor ogen neemt, dan zullen de vleugels van Forgotten Trouble in de toekomst ver reiken.

Al met al biedt Forgotten Trouble met 'Your Reflection' een lekker in het gehoor liggende EP! Dikke voldoende voor Forgotten Trouble.

Cijfer: 8-

Zelf luisteren? Of wil je meer weten over de band? Bezoek hun website: www.forgottentrouble.nl