Ouderwets lekker rocken met Peter Beeker & Ongenode Gaste en DeWolff

een heerlijk avondje Limburgse rock ’n' roll

Nadia Hagen ,

Op zaterdag 26 oktober stond de Geleense band DeWolff op de agenda van het Parkstad Theater Heerlen. Als voorprogramma zijn Peter Beeker & Ongenode Gaste geprogrammeerd. Dat belooft een heerlijk avondje Limburgse rock ’n' roll.

De nog een vrij rustige zaal maakte geen indruk op Peter Beeker & Ongenode Gaste. De heren gingen helemaal uit hun dak en namen de bezoekers mee naar hun muzikale wereld van de rock/pop, soms met country invloeden en soms ook meer soul. En dat allemaal met Limburgse teksten. Beluister het zelf maar, de sound is nauwelijks te omschrijven! Aan het einde van deze sessie stond het publiek flink te deinen, klaar voor hun helden: DeWolff.

En daar zijn ze dan, met de bekende lange haren en het nog bekendere orgelgeluid. Orgelvreten uit Geleen! De heren spelen een mix van tracks van al hun vier platen. Van de meezingers uit 2008 tot de nieuwste hits uit 2012, afkomstig van het album DeWolff IV. 

Zowel de jonge fans als ook hun families zijn naar Heerlen afgereisd om krijsende gitaren te horen en met de haren te wapperen. Iets nieuws van DeWolff’s show zijn vier jonge strijkers, die een aantal nummers meer volume moesten geven. Die poging was helaas minder geslaagd maar dat deerde weinigen. Er is veel enthousiasme voor en op het podium te bespeuren: een geslaagde avond met ouderwets lekkere Limburgse rock!