The Asteroids Galaxy Tour doet wederom Limburg aan

Color Ones is hun (vr)olijke support

Bianca Stommel ,

Met de kermis voor de deur bij het Parkstad Limburg Theater in Heerlen wordt het al een vrolijke boel en bevindt men zich al een beetje "in space", nog voor het optreden is begonnen.

Als support van The Asteroids Galaxy Tour is Color Ones goed gekozen. Zij openen de avond met vrolijke klanken en veel energie. Het optreden is doorspekt van de humor van zanger Martijn Konijnenburg: “En dan speelt Stan nu op de dwarsfluit”, waarbij de zanger hun toetsenist Stan Coppers bedoelt en waarna de achtergrondzangeres op drumstokjes doet alsof ze dwarsfluit speelt. Als Konijnenburg het laatste nummer aankondigt, klinkt vanuit de zaal een volmondig “Ahhhww…!”, het publiek vindt het jammer dat het optreden er al bijna op zit. Konijnenburg reageert met “vanuit zaal klinkt de theatrale “ahhhww…”, ik ga mijn moeder bellen!”.

The Asteroids Galaxy Tour zijn momenteel op een tour door Nederland. Deden ze eerder dit jaar nog Pinkpop aan, nu staan ze maar een paar kilometers verder, in het theater in Heerlen. Vanavond geen uitverkochte zaal en het duurt lang voor de sfeer erin zit. Dit komt mede door de weinige interactie welke de band met het publiek heeft. Pas bij de toegift komt het publiek echt los.  Zangeres Mette Lindberg benoemt tijdens hun optreden heel toepasselijk nog de "space jump" van Felix Baumgartner, die de sprong heeft gewaagd op het moment dat The Asteroids Galaxy Tour het podium betrad. Lindberg vraagt bij hun toegift aan het publiek of iedereen dicht bij elkaar kan gaan staan, zodat zij een foto kan maken. Vanaf dat moment staat iedereen te dansen en mee te klappen met de laatste twee liedjes die worden gespeeld. 
 
De moeizame start van de Denen wordt aan het einde van de set goed gemaakt door Mette die even op haar knieën zitten en nog een stukje zingt voor de twee kinderen die recht voor haar staan, wat grote indruk op hun leek te maken.