Nieuwsflits 3voor12 limburg

Nieuws over Christopher Green, Two Days Left, Bospop, Popsport en de Popronde

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl.

Christopher Green brengt eerste album uit

Christopher Green behaalde onlangs de halve finale van De Grote Prijs Van Nederland, kwam op de landelijke televisie bij het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en op 25 november komt zijn debuutalbum Carnival Of Rust uit. Op deze dag zal hij dit album presenteren in Perron 55 te Venlo. Green zal dan al zijn materiaal ten gehore brengen. De opening van de avond wordt verzorgd door Duncan Idaho.

Meer informatie: www.perron55.nl en op www.christophergreen.nl

Two Days Left naar Perron 55

Nog meer lokaal talent in het Venlose Perron 55: Two Days Left met leden uit Venlo en Eindhoven zal hier op zaterdag 24 november een show geven. In 2011 brachten ze hun eerste EP uit, verkochten Perron 55 uit en reisde de band mee met de landelijke Popronde. De bands FaceCrusher en To Heaven Earth is Hell zullen het voorprogramma verzorgen. 

Meer informatie: www.perron55.nl en op www.twodaysleft.nl

Bospop fors kleiner in 2013

Weerter festival Bospop gaat flink krimpen en keert volgend jaar hoogstwaarschijnlijk terug op Sportpark Boshoven. De gemeenteraad is unaniem voor een terugkeer. De afgelopen drie jaar werd Bospop gehouden op evenemententerrein Weert Noord. Dat bleek veel te groot. Bezoekersaantallen vielen tegen en de productiekosten drukten zwaar op de begroting. Het festival leed de afgelopen jaren een verlies van enkele tonnen. Bospop 2013 wordt kleiner van opzet, met lagere entreeprijzen en minder dure artiesten. Het college van B en W wacht eerst een veiligheidsonderzoek af voordat een vergunning wordt gegeven voor het festival op Sportpark Boshoven.

Popsport Limburg gaat weer van start

Begin 2013 wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van PopSport Limburg. PopSport is een educatieve competitie waarin jonge popacts zich aan elkaar meten. Limburgse popacts van 12 tot 19 jaar kunnen zich nu inschrijven.    

Meer info & inschrijven: www.popsport.nl    

Popronde Maastricht

Na de Popronde in Sittard is nu de eer aan Maastricht en wel op zaterdag 17 november. Op 21 locaties verspreid door de gehele binnenstad zullen 39 acts vanaf 20.00 uur acte de présence geven.    

Voor degene die de Popronde nog niet kent, hierbij hun eigen beschrijving: "De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf 7 september tot en met 18 november reizen de geselecteerde Popronde bands van 2012 langs 31 steden. De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 100 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. Daarnaast is het voor het publiek een uitgelezen kans om deze helden in de dop voor het eerst te ontdekken. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek."

Meer info en het programma van Maastricht:  www.popronde.nl/steden/Maastricht/  en via www.facebook.com/PoprondeMaastricht