Rockbitches Anneke en Kelly laten Roermond trillen

Knallende optredens van Kill Ferelli en Anneke van Giersbergen in de ECI Cultuurfabriek te Roermond

Marc Koevoets ,

In het programma staat: “deuren open: 19.30 uur”. Helaas gaan de deuren pas open om kwart over acht. We zullen zeggen: aanloop problemen in de gezellige en sfeervolle ECI Cultuurfabriek. Natuurlijk gaan we er van uit dat de twee bands vanavond deze kleine tegenvaller meer dan goed kunnen maken.

Om kwart voor negen start dan de Roermondse groep Kill Ferelli. Na een zenuwachtig begin trekt de groep de volle aandacht. Zangeres, Kelly Kockelkoren is hier een echte rockbitch. Achter elkaar worden nummers gespeeld als bijvoorbeeld de eerste single van hun debuut album 'A Modern Scenery', 'Dance With Me'. Om even adem te halen passeren ook wat rustigere nummers waaronder, 'One Step Further' en 'NYC'. Kortom een perfecte opwarmer voor de show van Anneke.

Na een dik uur Kill Ferelli betreed Anneke met haar band het podium. Anneke gaat verder, daar waar Kill Ferelli is gestopt. Stevige rock muziek wordt afgewisseld met gevoelige nummers. De lieve, ondeugende lach van Anneke is constant aanwezig. Een echt handelsmerk, net als de huppelende en springende pasjes van Anneke. Verder valt gitarist Ferry Duijsens op die de hele avond al op het podium staat. We zagen 'Punto' eerder deze avond ook met Kill Ferelli spelen.
 
Als toetje speelt Anneke nog een wat gevoelig nummer solo. Met een stemgeluid van een nachtegaal en de energie van een Duracell konijn.