Welkom in de kerk van Rock ‘n’ Roll

Dana Fuchs sluit tour in stijl af

Raymond Kruijen ,

Vanavond sluit Dana Fuchs haar tour af, op de plek waar de magie met haar Nederlandse fans ooit begon. Een afgeladen ‘Bosuil’ is daar het bewijs van. 3voor12 limburg was vanzelfsprekend aanwezig.

Dana Fuchs verstaat de kunst om vanaf het eerste nummer het publiek aan zich te kluisteren. Dit is niet zo vreemd want de  energie die van haar uitgaat is van zeldzame klasse. Tel daarbij op haar Janis Joplin-achtige stem, en een band die tikt als een Zwitsers uurwerk, en je snapt waarom haar optredens een “must” zijn.

Haar band is aangevuld met de Nederlandse toetsenist Bob Fridzema. Hij laat de nummers voller klinken met zijn orgel geluid. Bassist Walter Latupeirissa voert een bas solo op waarbij hij de interactie met Dana’s energie aangaat. Jon Diamond tovert als altijd hoog gevoelige solo’s uit zijn hoed.

Vanzelfsprekend ligt de nadruk van de setlist op haar laatste album ‘Love To Beg’. Nummers als ‘Faster As We Can’, ‘Keep On Rolling’,  ‘Drive’ en ‘Superman’ (waarbij ze naar de verkiezingen in haar geboorteland verwijst) gaan er bij het publiek als zoete koek in. Echter met een nieuw album in aantocht geeft Dana ook alvast een voorproefje op enkele nieuwe songs. Het nummer ‘So Hard To Move’, hetgeen verwijst naar haar overleden broer Don, is betoverend mooi alsmede emotioneel.

Dana’s “geloof” predikt ze tijdens ‘Bible Baby’ en ‘God’s Song’ (Randy Newman nummer). Natuurlijk wordt in stijl afgesloten waarbij het publiek verzoekjes mag indienen. Grote winnaar van de drie toegiften is ‘Helter skelter’ (Beatles nummer). Het wordt nu al uitkijken naar haar nieuwe album en tour in 2013. Dit “kerkbezoek” mag je niet missen.