TechNORm, de allerlaatste editie

Met DJ Oscar Mulero komt er een einde aan het technoconcept van de Nieuwe Nor

Wouter Greven ,

Ruim vijftig edities heeft poppodium Nieuwe Nor het technofeest 'TechNORm' georganiseerd. Volgens de Nieuwe Nor "stopt het feest op haar hoogtepunt", máár "er zal wel iets nieuws gaan beginnen". En mooie open plek en hoge verwachtingen stelt het Heerlense podium daar, want als je een avond goed wilt dansen op kwaliteitsmuziek, moet je in Heerlen zijn. Immer goed georganiseerd, sfeervol en vooral muzikaal altijd hoogstaand, zo zou ik de Nieuwe Nor op dance-gebied omschrijven. Jammer dat ze stoppen met TechNORm, maar ook de Nieuwe Nor moet vooruit; innovatie is noodzakelijk.

Met een vertroebeld beeld stap ik de zaal in. Ik probeer zo normaal mogelijk richting de bar te lopen, alwaar ik, om het volume van de bassen te overmeesteren, 'twee pintjes' schreeuw. Het meisje kijkt me lachend aan en ik probeer charmant terug te kijken. Het geluk in de liefde staat vanavond duidelijk niet aan mijn kant, dus ik besluit om de dansvloer aan mijn ingestudeerde pasjes te onderwerpen. 'Als de dansvloer nat wordt, is het dak eraf!', herinner ik mij. De DJ hypnotiseert ons met dansbare, bijna aaibare techno. Ik kijk met een schrijversblik om me heen en concludeer dat er voorzichtig wordt gedanst. Vrolijke mensen om je heen voelt altijd goed, zeker met deze muziek en een lekker drankje. Ik wens twee totaal vreemden alle gezondheid en geluk van de wereld toe, nadat ik een pilsje heb ontvangen. De laserlichten flitsen als vallende sterren in onze ooghoeken, en in een andere ooghoek, die niet verblind wordt door de felle lichten, zie ik headliner DJ Oscar Mulero met een glimlach van oor tot oor.

Nog één pilsje en dan stop ik echt. De laserstralen zijn inmiddels al geen lichten meer, maar individuele regenbogen die mijn dronken geest intens blij maken. De muziek houdt me vast, als een trouwe vriend en blijft de hele avond aan mijn zijde. 'Wat ben ik toch blij met jou als vriend', zeg ik tegen de muziek. Tegelijkertijd pers ik er nog een paar danspasjes uit, waardoor ik drie omstanders een onbedoelde klap verkoop. 'Sorry', zeg ik oprecht en probeer, net als bij het meisje achter de bar eerder op de avond, zo charmant mogelijk te lachen. In plaats van ruzie, heb ik weer drie vrienden erbij. Een feest in de Nieuwe Nor betekent vrijwel altijd dat je vriendengroep zich steeds verder uitbreidt.
 
Als ik thuis kom overdenk ik de avond nog een keer. Fijn lijkt me het geschikte woord om de avond te beschrijven. Fijne mensen, fijne muziek en simpelweg een fijne sfeer. Bedankt Nieuwe Nor, tot de volgende keer, we zijn allemaal benieuwd.

 
De dag erna wakker word zie ik een facebook-bericht van Oscar Mulero, de headliner van deze avond: "Het was geweldig in de Nieuwe Nor gisteravond; de club is heel goed, fijne geluidskwaliteit op de dansvloer en op het podium. Het was, de eerste keer dat ik in Heerlen kom, meteen uitverkocht. Het publiek was heel enthousiast van begin tot eind, dus ik ging als een tevreden man terug naar het hotel. Tot de volgende keer!". Ondanks mijn zware hoofdpijn verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. De laatste TechNORm-editie, die de DJ's én het publiek blij maakt; mooier kan bijna niet.