Shantel bouwt een feestje

Balkanbeats laten Parkstad swingen

Antoine Bongers ,

De goedgevulde Limburgzaal komt langzaam los als de eerste balkanbeats klinken. Een enkeling gaat echter meteen helemaal los tot zichtbaar plezier van Shantel en zijn band The Bucovina Club Orkestar. Na het eerste nummer begroet hij het publiek en zegt verbaasd te zijn dat er zoveel mensen naar hun, een stelletje balkancriminelen, zijn gekomen. Wie zich niet veilig voelt mag nog gaan...

Je merkt aan de interactie tussen Shantel en het publiek dat het wel eens een speciale avond kan worden. Dit blijkt al snel te kloppen. Vanaf het tweede nummer gaat de zaal helemaal los en stopt niet meer tot de laatste klanken zijn weggevloeid. En eerlijk gezegd lukt het gewoon niet om op de aanstekelijke beats stil te staan.

De gehele band wordt in dit feest meegezogen en ze genieten er zichtbaar van. Het publiek wordt bij de show betrokken, blijkens de vele keren dat een bandlid vlak voor de toeschouwers staat te spelen. Hoogtepunt is als Shantel het publiek in gaat en op zijn knieën iedereen mee laat doen. Tijdens de laatste toegift mogen degenen die willen op het podium dansen. Binnen de kortste keren staat het vol met dansende mensen.

Zowel muzikaal als ook qua vermaak is het een avond geworden om niet te vergeten.