Elske DeWall laat haar soulkant horen

Singer-songwriter verrast in de ECI Cultuurfabriek

Joost Bazelmans ,

Wie Elske DeWall nog kent van haar eerste album 'Balloon Over Paris' kan wel eens voor een verrassing komen te staan op 10 november in de ECI Cultuurfabriek. Is het eerste album nog een echt singer-songwriteralbum, Het album 'Brave' is totaal anders. Het is een lekker Soulalbum geworden. Een moedige overstap.

Twee jaar na haar debuutalbum ligt het tweede album van Elske DeWall op de plank. Was het eerste album nog een lekker album met mooie luisterliedjes, het tweede album is doordrenkt van soul. Als je het de eerste keer hoort, gaan je gedachten direct naar namen als Josh Stone. Heel anders dus dan wat we gewend zijn. Als je nu naar een optreden van haar gaat omdat je ooit 'Balloon Over Paris' hebt gehoord en dat soort muziek wel een live wil horen, dan kom je bedrogen uit.

De concertzaal van de ECI Cultuurfabriek is een goede locatie voor het optreden van Elske DeWall. Een goede popzaal, met goed geluid en goed licht. Jammer dat er maar zestig à zeventig man zijn om dit prachtige optreden te aanschouwen. De opbouw is goed. Sterke nummers wisselen zich af met langzame nummers, waarin Elske zich kwetsbaar opstelt door bijvoorbeeld op de rand van het podium te gaan zitten, of om tijdens de toegift helemaal alleen op het podium het nummer 'Too Much To Sing For' te vertolken. Ook het nummer 'It Gets Better' van Ryan Shaw past goed in de show en wordt gebruikt om de bandleden voor te stellen, die daar direct een heerlijke solo bij weggeven. Grappig is dat tegen het einde van het optreden een nummer afbreekt en haar zus Femke, die acht weken na de bevalling van een tweeling weer op het podium staat, Elske even moet helpen met een haartje of zoiets uit haar oog te halen, dat haar al het hele optreden hinderde.

Een goede show waarbij wordt genoten door het publiek en door de band zelf. Dit soort shows zien wij graag meer in de ECI Cultuurfabriek.