EchTech wederom van hoog niveau

Fenix als een groot springkussen

Wouter Greven ,

Afgelopen zaterdag 25 november, was het weer het weer tijd voor één van de mooiere feesten op dance-gebied wat Zuid-Limburg betreft. Met de Adana Twins, die onder andere te bewonderen waren, als hoofdact op het Amsterdam Dance Event, kon er op voorhand al weinig mis gaan. De enigszins bekende namen Pony en Guillaume Colson draaien in het voorprogramma van de twee mannen uit Hamburg, die hun geboortestad eer aandoen. Hun muziek was net als een hamburger, om op te eten.

Ten eerste een compliment voor de sfeer in de Fenix zaterdagavond. De kroonluchters begroeten de mensen bij binnenkomst van de zaal, de groene en blauwe lichten zorgen voor een gezellige atmosfeer en de muziek maakte de hele ervaring compleet. De muziek, die vaak richting disco gaat, maar vooral de hele avond érg dansbaar is (waar het uiteindelijk toch om draait) is geweldig.
 
De Adana Twins maken hun reputatie meer dan waar. Het wordt duidelijk dat ze al op grotere podia dan de Fenix hebben gedraaid. Met een mix van deephouse, techno en disco maken ze de Fenix tot een groot springkussen; de muziek klonk alsof je in een heel zachte bank weg droomt. De mannen komen trouwens, godzijdank, helemaal niet arrogant over. Integendeel, ze lijken het zelfs erg naar hun zin te hebben. Net als de uitzinnige menigte op de dansvloer, die ondertussen de nodige calorieën aan het verbranden zijn. Ja, er wordt wel degelijk gedanst in Sittard. Over het algemeen jonge mensen, die om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, zich een avond gaan uitleven op heel fijne muziek. Dat is dan ook het enige waar DJ's op uit zijn; een menigte die zichtbaar aan het genieten zijn. Het middel is muziek, die op EchTech werkelijk hoogstaand is. Het doel is dansen wat bij de meeste mensen in Sittard ook nog vrij hoogstaand is. 
 
Het is goed dat de Limburgse poppodia de dancescene levendig houden. Voor buitenstaanders lijkt het misschien alsof heel Limburg zweert bij carnavalsmuziek, harmoniën of vaak harde (metal) bands, maar gelukkig is niets minder waar. Niet dat er iets mis is met die muziek, in tegendeel zelfs, maar er moet voor ieder wat wils zijn. Het feit dat EchTech zo goed als uitverkocht is vanavond, maakt veel mensen blij. Als je jezelf een avond wil verwennen en wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur die ons opgelegd wordt, ga dan eens naar een dancefeest. Leeftijd maakt niets uit, als je maar de vaardigheid genaamd 'genieten' beheerst.