Colin Blunstone schrijft al bijna vijftig jaar muziekgeschiedenis

Al sinds 1964 staan er vele klassiekers op zijn naam

Antoine Bongers ,

Vooral bekend als zanger van The Zombies, treedt Blunstone na vijftig jaar nog steeds op. Ook onder zijn pseudoniem Neil McArthur maakte Colin nog een aantal albums. Verder werkte hij onder andere mee aan verschillende albums van The Alan Parsons Project. Vanavond staat de Brit op de planken in de Heerlense Limburgzaal.

In de goedgevulde Limburgzaal komt Colin Blunstone rustig op met zijn vier begeleiders en begint meteen te zingen. Voordat hij het tweede nummer inzet laat hij duidelijk merken te genieten van de sfeer die de zaal uitademt. De voorste rij zit zo dichtbij, het lijkt wel of ze bij de band horen. Hij nodigt dan ook iedereen uit om vooral mee te zingen want volgens hem staat hij er om bekend geregeld de tekst te vergeten. Op de vloer zijn naast de setlist ook diverse songteksten geplakt. Het derde nummer is een bewerking van 'Wild Places' vooral bekend in de uitvoering van zijn vriend Duncan Brown. 

Deze avond laat hij horen voor veel hits verantwoordelijk te zijn. Van The Zombies komen 'Time Of The Season' en een fantastische uitvoering van 'She’s Not There' voorbij. Ook zijn solo werk wordt niet vergeten. De hits 'Miracles' en 'What Becomes Of The Broken Hearted' worden met applaus ontvangen maar ook de minder bekende nummers zijn zeker de moeite waard. Blunstone laat horen nog steeds zuiver vol uit te kunnen halen maar ook heel breekbaar te kunnen zingen zoals tijdens het prachtige 'The Best Is Yet To Come'.
 
Het hoogtepunt van de avond zijn ongetwijfeld het al eerder genoemde 'She’s Not There' (later bekend geworden door de uitvoering van Santana) en vooral 'Old And Wise'. Hij zegt dat het een eer was om dit voor The Alan Parsons Project te mogen zingen en dat vooral Nederland dit nummer waardeert.
 
Colin Blunstone laat horen dat zijn stem moeiteloos mee kan en nog steeds een groot bereik heeft. Na afloop loop ik de zaal uit en het eerst wat ik iemand hoor zeggen is “Wat was dit mooi”. Ik geef haar volledig gelijk.