Alain Clark op herhaling in Heerlen

Pete Philly treedt even op als special guest

Marc Koevoets ,

Op vrijdagavond 17 november stond Alain Clark op de planken van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. In een goed gevulde zaal geeft hij een swingend optreden. Een optreden met stevige muziek en met gevoelige liedjes.

Alain Clark speelt vandaag voor de tweede keer in Heerlen. De eerste keer was dat in een zaal met stoelen, maar vandaag in een zaal zonder stoelen. De Limburgzaal van het Parkstad Theater in Heerlen heeft volgens Alain zijn voorkeur. "Bezoekers kunnen hier makkelijker met de voeten losgaan", Aldus Alain Clark. En dat gebeurt ook.

Het publiek en de band genieten duidelijk van het optreden. De sfeer zit er ook meteen goed in. Met enkele humoristische opmerkingen van Alain is het contact meteen gemaakt. De achtergrondzanger en -zangeres krijgen ook hun moment. De zangeres zingt een eigen gemaakt liedje van haar EP. De zanger zingt daarna nog een prachtig lied dat hij in Eindhoven als grap tijdens het jammen eerder al eens had gezongen. (Alain was bang dat deze zanger uiteindelijk zijn band zou jatten.) Als special guest treedt halverwege de show Pete Philly op. Hij zingt samen met Alain het duet 'Let It Go' van zijn laatste album 'One'. Hierbij wordt Pete begeleid door Alain op gitaar.

Het programma wordt afgesloten met het bekende 'Hold On'. Het publiek vraagt om meer. Alain komt al snel terug op de bühne, maar alleen. Hij verontschuldigt vervolgens zijn band. "Zij staan al half naakt onder de douche". Alain zing dus nog een nummer solo als toetje. Het publiek gaat na een twee uur durende show dan ook heel tevreden naar huis.