Life’s Electric presenteert debuutalbum in de Bosuil

'Trust Me, I'm A Doctor'

Antoine Bongers ,

Het beloofde op voorhand al een mooie avond te worden; de Weerter band Life’s Electric presenteert vandaag haar debuutalbum ‘Trust Me, I’m A Doctor’ in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. Een debuutalbum wat mede tot stand gekomen is met behulp van diverse partijen die belangeloos aan dit debuutalbum meewerkten. Muziekproducer Jonas Filtenborg (Alain Clark, Beef) en mastertechnicus Brad Blackwood (Maroon 5, ZZ TOP) werden binnengehaald om zich te bemoeien met het opnameproces, waardoor de belangstelling in de Bosuil vanavond groot was.

Wanneer support act Forgotten Trouble het podium betreedt is het nog niet zo druk. De band zelf lijkt hier lak aan te hebben en speelt alsof hun leven ervan af hangt. In een sterke set met eigen werk, waarin referenties naar bands als Paramore en Guano Apes voor de hand liggen, laat Forgotten Trouble zien dat ze in korte tijd een enorme groei hebben doorgemaakt.

Na de show van Forgotten Trouble is het tijd voor het officiële moment waar de bandleden van Life's Electric al die tijd voor gewerkt hebben. De overhandiging van het eerste exemplaar van 'Trust Me, I'm A Doctor' door Bas 'Bazz' Barnasconi, waarbij de bandleden zich ter gelegenheid gehuld hebben in een doktersoutfit. Muziekcentrum de Bosuil is inmiddels goed vol geraakt, en het publiek lijkt klaar voor het optreden van de band.
 
Met  een bombastische intro, wordt een set ingezet waarbij de plaat integraal doorgespeeld wordt. Absolute hoogtepunten in de set zijn 'Dead But Breathing' - waarbij crossover rock met dubstep invloeden niet geschuwd worden -, 'Losing Game' en 'Thirteen'. Tijdens de toegift wordt de videoclip van de eerste single 'Miss Believe' geschoten. Hierbij wordt een beroep gedaan op het publiek om met hun smartphones voor de video-opnamen te zorgen. Video-opnamen die de band na vanavond sowieso niet te kort zal komen; ter gelegenheid was er een cameraploeg ingehuurd welke het volledige optreden op beeld vastgelegd hebben.
 
Life's Electric liet vanavond zien hoever je kan komen met hard werken. Een memorabele avond waarover de bandleden en bezoekers nog lang zullen napraten. Het album 'Trust Me, I'm A Doctor' is vanaf nu verkrijgbaar via de website van de band.