Killer Queen rockt de Rodahal

Een tribute aan de legendarische rockformatie Queen

Marc Koevoets ,

Queen en Freddy Mercury komen tot leven in een flink gevulde Rodahal te Kerkrade. Het voor- en naprogramma wordt verzorgd door Anderkovver en dat doen ze niet onverdienstelijk.

De avond begint met een optreden van Anderkovver. Een band met een zeer uitgebreid repertoire. Er worden o.a. liedjes gespeeld van Johnny Cash, John Miles, Pink Floyd en AC/DC. Met enkele grappen en prima muziek, wordt het publiek opgewarmd. Er worden al aardig wat nummers meegezongen waardoor de stemming er al snel inzit. Na Killer Queen zal Anderkovver nog eens terugkomen.

De gelijkenis van de zanger van Killer Queen met Freddy Mercury is beangstigend gelijkend wanneer Patrick Myers met zijn band het podium betreed. Met het nummer 'One Mission' wordt de avond geopend. Niet alleen zijn stem en zijn bewegingen lijken op die van Freddy, maar ook zijn uiterlijk. Er gaan geruchten dat Patrick zelfs chirurgische ingrepen heeft laten uitvoeren om zo meer op Mercury zelf te lijken.

Tijdens de diverse verkleedpartijen van Meyers wordt de visuele stilte opgevuld met een gitaar- en later een drumsolo. Verder komen alle bekende liedjes van Queen uit de zeventiger en tachtiger jaren voorbij en worden op voortreffelijke wijze gespeeld waaronder 'I Want It All', “Crazy Little Thing Called Love.', 'Don’t Stop Me Now' en de hit der hits: 'Bohemian Rhapsody'.

De band geeft twee keer een toegift met onder andere 'The Show Must Go On'. Gehuld in een koningskleed neemt Meyer en consorten afscheid van het publiek. Anderkovver neemt de microfoon over en gaat verder waar ze gebleven waren. Bij het amuseren van het publiek.