Drag the Racer staat in de startblokken

Interview voorafgaand aan albumrelease in Ernesto's

Josephine Kurvers ,

Met hun eerste full-length album dat vers van de pers komt en een nieuwe bassiste, is Drag the Racer klaar om Limburg te veroveren met hun energieke en pompende rockmuziek. Tijdens de opnames van de clip voor de single 'Into A Frenzy' in Maastricht maakte zanger Jonathan Vos en drummer Paul van den Hof even tijd voor een interview met 3voor12 limburg.

Drag the Racer werd in 2006 opgericht als een nieuw project van gitarist Dimitri Domogala en zanger Jonathan Vos, uit het voormalige Yo, el Rey. Sindsdien heeft de band hard gewerkt aan een eigen sound. Wat maakt Drag the Racer nou zo uniek?

Drummer Paul van den Hof: “Onze energieke performance, want onze bandnaam zegt het al: Drag The Racer – gas erop. We maken niet zomaar rockmuziek, we zoeken naar een genre dat tussen rock, grunge en een vleugje punk inzit, waardoor het ook net die energie krijgt en de snelheid van de muziek benadrukt wordt. Daar kunnen we ook onze eigen energie in kwijt, dus het is ook een uitlaatklep. We zijn lang op zoek geweest naar een eigen sound, die hebben we op onze nieuwe plaat en met een nieuwe bassiste helemaal gevonden.”

Door de jaren heen heeft Drag The Racer een aantal demo’s uitgebracht, zoals 'Running On Karma'. Op 12 mei is het dan eindelijk tijd om het eerste full-length album, getiteld 'Into A Frenzy', te presenteren aan het publiek. Hoe is de plaat tot stand gekomen?

Zanger Jonathan Vos: “We hebben door de jaren heen inderdaad wat demootjes gemaakt, maar we hadden echt de wens een full-length cd uit te brengen, van goede kwaliteit. Het album is een soort best of van de nummers die we al hadden, maar er staan ook een aantal nieuwe op. Dit wilden we nu eens goed produceren, in samenwerking met René Ubachs bij aRe U Recordings in Weert. In dit album hebben we nu eens veel tijd en geld gestoken. Ondanks dat we wisten dat bassist Ingo ermee zou stoppen, hebben we ervoor gekozen het album met hem op te nemen, zodat we zeker wisten dat de plaat perfect zou worden.”

Bassist Ingo Jetten kreeg het te druk met zijn andere muzikale projecten (Lambshade / Major Tom) en verliet daarom helaas Drag The Racer. Binnenkort staat hij met zijn band Major Tom op Pinkpop na het winnen van Nu Of Nooit 2012. In Eleën Bartholomeus (van o.a. de band Reïncarnatus) heeft Drag the Racer Ingo’s ideale opvolger gevonden. Hoe is dat zo gekomen?

Jonathan: “We maakten altijd al grapjes met Eleën of ze niet bij ons in de band wilde spelen, maar daar had ze eigenlijk nooit tijd voor omdat ze ook in andere bands speelt en daarnaast bezig was met een rockproject. Toen dat project afgelopen was, kwam er ruimte voor ons vrij. We zijn nu twee maanden met elkaar aan het repeteren om alles in te studeren en dat gaat ontzettend goed. We zijn heel blij met haar. Dus naast dat we het nieuwe album binnenkort zullen presenteren in Ernesto’s, zullen we ook onze nieuwe bassiste presenteren.”

Op 12 mei zal Drag the Racer hun gloednieuwe album 'Into A Frenzy' en hun nieuwe bassiste presenteren in Ernesto’s. Wat kunnen we van deze avond verwachten?

Paul: “Het wordt sowieso een goed feestje. Onze vrienden van The Dying Hippos komen ook spelen. Wij gaan een super strakke rockshow geven. Daar gaan we ook nog wat extra’s bij doen. Zo komt onze oude bassist Ingo nog wat gitaarsolo’s spelen. En natuurlijk zijn we heel trots om onze cd aan mensen te laten zien en te laten horen. Hopelijk is rond deze tijd ook de videoclip klaar die we vandaag aan het opnemen zijn in samenwerking met Jan Franzen van The Mad Trist.”

Met het nieuwe album en een aankomende zomertour is Drag the Racer klaar om de band naar een hoger niveau te tillen. Wat zijn jullie plannen voor de toekomst en wat willen jullie zeker nog bereiken met de band?

Paul: “We willen gewoonweg leuke shows geven en mensen een leuke avond bezorgen. We maken onze muziek met heel veel plezier en we kicken erop als het publiek leuk reageert en uit haar dak gaat als we op het podium staan. Maar daar willen we wel aan toevoegen dat we zo ambitieus zijn dat we volgend jaar mee willen doen aan Nu Of Nooit. Ook hopen we dat we volgend jaar zo erkend worden dat we op de grotere regionale of wellicht nationale festivals zouden mogen spelen. Daar word je niet zo maar voor gevraagd. En natuurlijk zullen we natuurlijk nieuwe nummers blijven maken en doorgroeien als band.”

Kortom, Drag the Racer is een band om in de gaten te houden. Kom dus zeker kijken naar de cd-presentatie op 12 mei in Ernesto’s te Sittard.