3voor12 limburg nieuwsflits

Zomerparkfeest, Sjilvend Rock(t), Mama's Pride, Drag The Racer, Bokpop en meer

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar info@3voor12limburg.nl!

Eerste namen Zomerparkfeest
De eerste namen voor het komende Zomerparkfeest zijn bekend. Blaudzun mag op donderdag avond afsluiten op het hoofdpodium. Gers Pardoel mag hetzelfde doen op de zondag.  Daarnaast spelen ook Tommy Ebben & The Smalltown Villains (rootsrock), Dennis Gaens en Macronizm (combi van poëzie en hiphop), San Soda (house) The Excitements (soul/funk), Shangaan Electro (Zuid-Afrikaanse dance-muziek), Dope D.O.D. (hiphop), JAH6 (reggae/levenslied) en Mursk & Sjoeff (dubstep). 

Verder is er plek voor minder bekend talent. Lucy is een voorstelling van de Nijmeegse stadsdichter Dennis Gaens en indie-hiphopband Macronizm uit Eindhoven. Uit Zuid-Afrika komt een hele speciale act, namelijk Shangaan die elektronica en Afrikaanse ritmes versmelt en dit combineert met energieke dans. The Excitements uit Barcelona is een band die zijn naam eer aandoet met een swingende mix van funk, r&b en soul. 

Het Zomerparkfeest is gratis toegankelijk en vindt plaats op 2 en 3 augustus. Meer info: www.zomerparkfeest.nl

Sjilvend Rock(t) 2012 
Op 23 en 24 juni vindt Sjilvend Rock(t) plaats in Schinveld. Dit jaar met twee podia wat nonstop live muziek betekent in de welbekende 'doe maar gek, dan doe je gewoon genoeg' sfeer. Geschikt voor zowel voor de jonge, als oude rockers onder ons. 
Zaterdag 23 juni verzorgen Shagging Ponies, Two Days Left, After Seven, Generate5, Solid Sun, Shelter Four, BriQZ, Wrong Connection, Junkestra, Vortex Surfer, Hector, Firezone, Katortz en Borderblind het programma.  Op zondag 24 juni zullen SonA, Slavantas, Cherry Darling, Sneckers, Stake Out, Leaving Train, Wake Up!, Newborn Attitude, Speak o Freaky, Come Miss Coma, Tasered en Stone Magnet het podium in Schinveld betreden 

De entree is gratis. Het festival vindt plaats in het Burgemeester Adams Sportpark te Schinveld. Meer info: www.sjilvendrockt.nl 

SixtyNine opent Mama’s Pride
Op 14 april vond de finale van Podiumvrees in Fenix plaats. De jonge muzikanten van SixtyNine wisten de vakjury te overtuigen en mogen daarom het Mama’s Pride festival in Geleen op 13 mei openen. Jick Munro & His Amazing Laserbeams is de winnaar van de Podiumvrees publieksprijs. Zij spelen op de pre-party van Mama's Pride bij Café Anno 93 en mogen een voorprogramma verzorgen bij Fenix later dit seizoen. 

CD presentatie Drag the Racer
Met trots zal de Maastrichtse band Drag The Racer haar eerste full-length album genaamd Into A Frenzy presenteren in Ernestos. Daarnaas zullen ze ook hun nieuwe bassiste Eleën Bartholomeus, bekend van Reincarnatus voorstellen. Zij volgt Ingo Jetten op, die deze avond ook aanwezig zal zijn voor wat gitaarsolo’s. The Dying Hippos zullen het voorprogramma verzorgen. 

Wanneer? Zaterdag 12 Mei vanaf 22.00 uur in Ernestos in Sittard. De toegang is gratis.  

Bevrijdingsfestival
Aanstaande zaterdag is het weer zover: Bevrijdingsfestival 2012 in Roermond. Met acts als Go Back To The Zoo, Pete Philly en bands van Limburgse bodem als Life's Electric, Madi en Kill Ferelli belooft dit weer een mooie muzikale dag te worden.

Meer weten? Check dan onze aankondiging.

Popronde 2012 maakt de geselecteerde bands en artiesten bekend
Reizend muziekfestival Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de kans op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen. Popronde vindt dit jaar plaats in 32 steden door heel Nederland.  Uit een record aantal aanmelding van 1020 artiesten zijn door de selectiecommissie 100 veelbelovende artiesten geselecteerd voor Popronde 2012. Deze bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres. Naar verwachting nemen 600 deelnemende podia deel en vinden 950 optredens plaats door de geselecteerde bands. 

De popronde komt na een succesvolle editie in 2011 dit jaar wederom naar Venlo. Afgelopen jaar werd het evenement druk bezocht tijdens de eerste editie van dit festival in Venlo. Ook de reacties van het publiek, artiesten en organisatie waren erg enthousiast. Een reden tot een vervolg dus en wel op 26 oktober 2012. Op vrijdag 9 november strijkt het rondreizende festival voor het eerst neer in de binnenstad van Sittard. Kijk voor de geselecteerde bands en meer informatie op: www.popronde.nl

Bokpop
Op zaterdag 14 en zondag 15 juli wordt in het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland, het Valkenburgse Openluchttheater alweer de vijfde editie van Bokpop gehouden. De eerste gecontracteerde bands voor deze lustrum editie zijn: Therapy?, North Mississippi Allstars, Absynth Minded, Mary Shade, Roof, Kraantje Pappie, Kempi, HofBuskers, Red Ribbon. De komende weken worden de resterende namen bekend gemaakt.

Meer info: www.bokpop.nl