Parkcity Live is een echt gezinsfestival

Jong of oud, voor iedereen plezier

Antoine Bongers, foto Nadia Hagen ,

Het jonge festival vindt dit jaar voor de derde keer plaats in park Bekkerveld midden in Heerlen. Twee dagen staan in het teken van nationale en regionale trots. Dit jaar is het programma gevuld met headliners als Within Temptation, Ilse DeLange. Maar ook lokale trots als DeWolff en de Heideroosjes.

*vanwege een technische storing is dit artikel later verschenen*

Terwijl Sneckers op de B-stage het festival opent loopt het terrein langzaam vol voor de eerste headliner, The Deaf. Hoewel zij een aanstekelijke mix van beat en punk spelen reageert het publiek lauw. Zanger Spike merkt droogjes op dat het voor hun ook nog vroeg is. Halverwege de set begint de beweging er aardig in te komen en gaat men los. In de bloedhete Rock Temple Stage doet Dead Man’s Curse er alles aan om de temperatuur nog verder op te drijven.
 
Buiten is ondertussen Ali B begonnen, bijgestaan door Brownie, Brace en Darryl. De vele aanwezige kids zijn een dankbaar publiek en enkelen hebben de dag van hun leven als ze met hun idool op het podium mogen mee rappen. Ali B geniet mee en laat zien een echte artiest te zijn. Hij is de Nederlandse knuffelmarrokaan.
Dan is het de beurt aan de 'man van dit moment', Blaudzun. Deze singer/songwriter is er met een complete band en geeft een fantastisch optreden. Gezegend met een geweldige stem weet hij de menigte te betoveren. De liefhebbers van dance kunnen ondertussen genieten van Ben Basion in het Dance Palace. Ondersteund door een live saxefonist kost het geen enkele moeite om in de flow mee te gaan.
Nadat Toploader een degelijk maar weinig spetterend optreden heeft gegeven is het de beurt aan de Heideroosjes. Het is hun allerlaatste Limburgse festival tijdens hun afscheidstour 'Tot Hier'. Een gouden greep dit jaar is de 90’s stage. De 90's zijn weer helemaal hip en onder andere T-Spoon Reloaded en DJ Paul Elstak zetten de tent helemaal op zijn kop. 
 
De glamourrockers van Kissin Dynamite laten zien dat de jaren '70 ook niet vergeten worden. De tent ontploft zowat tijdens hun te gekke show. De Limburgse broers Pablo en Niels Lucker van Puresang zijn voor Limburg belangrijk in de dancescéne. Hun ster is snel rijzende en op Parkcity Live laten ze horen waarom.
Op de mainstage doet Miss Montreal wat er van haar verwacht wordt. De vele fans waarderen haar show door flink mee te klappen. Naast hoofdpodium is er een klein en intiem podium, Under The Trees. Hier laten onder andere Come Miss Come en Fallen One horen dat Limburg nog genoeg talent in huis heeft. Langzaam groeit iedereen naar het hoogtepunt van de dag toe, namelijk Within Temptation.  Zij laten met een spetterende show horen en zien waarom zij op dit moment Nederlands nummer één zijn. De enkeling die deze muziek niet waardeert is te vinden bij de Haagse hiphoppers van De Kraaien. Dankzij het fantastische weer is dag één door een record van 8000 bezoekers bezocht.
 
Dag twee begint echter in mineur. Het regent en het gras is veranderd in een gigantische modderpoel. Hierdoor moeten de Rick Nolov Band, Jungle By Night en het Belgische Customs genoegen nemen met weinig publiek dat zich ook nog onder een paraplu verbergt. Pas bij DeWolff stopt het met regenen en loopt het veld vol. Vorig jaar nog op een klein podium maar nu op de Mainstage. Een vlammende show laat horen waarom en dat deze jongens aan het begin van een geweldige carrière staan. In een tot de nok toe gevulde 90's stage nemen 2 Brothers On The 4th Floor je mee terug in de tijd. Een beetje fout maar oh zo lekker.