Liftid stopt ermee

Voormalig winnaar Nu of Nooit houdt het voor gezien

Joost Bazelmans ,

Na ruim 10 jaar houden ze het voor gezien. De heren van Liftid houden ermee op. Maar niet voordat ze iedereen nog een cadeautje geven.

De Roermondse Nu-Metal band kan terugkijken op de nodige successen. Meer dan 200 shows in binnen- en buitenland, clips op MTV/The Box, airplay op 3FM en KinkFM, het uitbrengen van twee full lenght albums en twee EP's via verschillende labels, het winnen van Nu of Nooit in 2003 en het daaruit voortvloeiende optreden op Pinkpop. Maar nu is de tijd gekomen er het muzikale bijltje bij neer te leggen.

'Door enkele plotselinge veranderingen in onze privélevens blijft er te weinig tijd over om ons volledig voor de muziek in te zetten', aldus de band. De laatste show van Liftid was in maart 2011 in de grote zaal van de Effenaar als supportact van de Zuid Amerikaanse band Ill Nino.

Liftid was achter de schermen nieuwe muziek aan het schrijven. Na de laatste release, 'Our choice of Weapon' in 2009, zijn er 20 nieuwe nummers geschreven. Op het moment zijn er geen plannen om hier iets mee te doen. Gelukkig is er wel nog een afscheidsgeschenk. De genoemde laatste release, 'Our Choice of Weapon', is op www.liftid.com gratis te downloaden.