3voor12 limburg nieuwsflits

Met Yesterday's Men, Life's Electric, Herberg De Troost, Kensington en meer

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar info@3voor12limburg.nl!

EP Yesterday’s Men vol romantiek en nostalgie

Op 1 februari 2013 zal de Utrechtse band met Limburgse roots, Yesterday’s Men haar nieuwe EP, getiteld The Passing of the Years uitbrengen.   

Yesterday’s Men houdt van groots en meeslepend: epische verhalen en nostalgische ballades die voor de verandering eens niet uit het leven gegrepen zijn. De band neemt je graag mee op een reis langs mysterieuze decors en markante personages. De theatrale, klassiek geinspireerde pop van Yesterday's Men bracht hen al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland en de titel Hollandse Nieuwe. Gewapend met een arsenaal nieuwe liederen vertrok de band in juli 2012 naar de Moon Studio in Maasbracht. Hier namen zij met hulp van producer Wouter Budé de nieuwe EP op. 

Meer info: www.yesterdaysmen.nl

Tropical Night Charity in Perron 55

Op 14 december wordt er in Perron 55 een benefietavond georganiseerd voor Manéah. Artiesten uit Venlo en de rest van Nederland slaan de handen ineen om geheel belangeloos geld in te zamelen voor een zwaar getroffen dorpje in Afrika.  

Naast het reguliere Tropical Night concept, normaliter van 23:30 - 04:00 uur, met opzwepende en exotische muziekstijlen is er voorafgaand aan deze dance avond ook een programma in de grote zaal. Hier zullen diverse artiesten vanaf 20.00 uur in diverse samenstellingen en genres optreden.  

Meer info: www.perron55.nl

Gitarist Michiel Brankaert neemt afscheid van Life’s Electric

Exact vijf maanden na de release party die Life's Electric in juli gaf voor hun debuutalbum Trust Me I’m A Doctor neemt gitarist Michiel Brankaert afscheid van zijn band. Op 21 december zal Michiel voor het laatst samen met zijn mannen schitteren tijdens Snorrepop in de Bosuil te Weert. Momenteel is Life’s Electric druk aan het zoeken naar een waardige vervanger voor Michiel.  

Michiel over zijn besluit om afscheid te nemen van Life’s Electric: “Momenteel ben ik op het punt aangekomen dat ik mijn studie ga afronden in het buitenland. Omdat ik geen zicht heb in hoe de toekomst er uit ziet, durf ik niet te zeggen wanneer ik terug kom. Daarom heb ik besloten om te stoppen bij Life's Electric, Ik heb met deze band de meest gave en leerzame dingen op muzikaal gebied mee mogen maken. Words can't express hoeveel ik om deze band en de jongens geef daarom was het geen makkelijk besluit om te maken maar ik wil de jongens niet tegenhouden te groeien naar hun potentieel.”      

Band site: http://www.lifeselectric.com

Herberg De Troost brengt uniek Kerstverhaal

Op 30 november 2012 bracht Herberg De Troost het nieuwe album Rijstwafels met Pindakaas uit. Herberg de Troost is een muziekcollectief waar o.a. Jack Poels en Tren van Enckevort van Rowwen Hèze onderdeel van zijn. In 2009 bracht de band haar eerste cd Langs de Weg uit.  De tweede cd van Herberg De Troost, waarop Jack Poels in tegenstelling tot Rowwen Hèze in het Nederlands te horen is, vertelt het verhaal van een zoektocht door de Utrechtse binnenstad op een koude eerste kerstdag. Een maaltijd werd niet gevonden. Liefde wel. 

Jack Poels vertelt: "De kasten van het appartementje op de Oudegracht waren leeg. Er stond alleen nog 'n aangebroken pak rijstwafels en 'n half potje pindakaas van de vorige keer. Na 'n vergeefse strooptocht langs alle eetgelegenheden in Utrecht werd dat het kerstmaal voor die dag, want Utrecht bleef gesloten als een oester. Uiteindelijk verdween de honger en stilde de liefde alle trek."  

Rijstwafels met Pindakaas vormt de leidraad voor de concerten in de Norbertuskerk van Horst in december. Tussen 13 december en 26 december is de band maar liefst 10 keer live te bewonderen waarvan er al negen shows zijn uitverkocht.  

Meer info www.herbergdetroost.nl

Snippet release van Limburgse metalband From Earth

Onlangs bracht de jonge Limburgse metalband From Earth een snippit uit, getiteld From Earth om het publiek te laten proeven van deze band. From Earth kent een aantal bekende namen: Ché Snelting (ex-Born From Pain, Arma Gathas), Dave van Loon (ex-Blindsight), Tomme Bonajo (ex-Blindsight), Maurice Lahoye (Arcadya Lake), Bas Braam (ex-Colossa, 27 StabwoundZ). Op dit moment zit de band in de studio om hun eerste full-length album op te nemen dat in het voorjaar van 2013 klaar moet zijn.

Snippet: http://www.youtube.com/watch?v=71vtx5PnOQ0&feature=plcp

One-way Ticket To Hell of One Last Night Without Christmas

Op 14 december is het tijd voor 2012 NightScapes Sessions #6. Tijdens de laatste Nightscapes Session van dit jaar kunnen de bezoekers niet alleen genieten van intieme optredens, ook wordt een vertaalslag gemaakt naar het cultureel-historische erfgoed en de geschiedenis van Maastricht.  

Meer informatie: www.NightscapesProductions.nl

Back Down South in de Kensington Cover Contest

De uit Weerter regionen afkomstige band Back Down South covert het nummer "Don't Look Back" van Kensington om zo deel te nemen aan de Kensington Cover Contest. De band van de winnende inzending zal 20 december aanstaande in het voorprogramma van Kensington spelen in een uitverkochte Tivoli. 
Op dit moment is Back Down South de enige Limburgse band die nog in de race is. Stemmen kan nog tot en met 7 december.

Meer info: www.backdownsouth.nl en http://www.kensingtonband.com/covercontest/