Blaudzun laat Nieuwe Nor smelten

Ian Clement warmt de zaal op

Bianca Stommel ,

Blaudzun treedt op vrijdag 7 december 2012 op in de strak uitverkochte Nieuwe Nor in Heerlen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Ian Clement uit Belgïe.

Ian Clement is frontman van Wallice Vanborn, maar doet nu een soloproject waarmee hij onder andere als voorprogramma van Blaudzun optreedt. Hij zit op een krukje met zijn gitaar op schoot en geeft zo een zeer intiem akoestisch optreden, waarbij hij alleen wordt bijgestaan door een drummer.

In de liedjes speelt hij met zijn stem, af en toe gebruikt hij die niet alleen voor de zang, maar ook als extra instrument. Het is een heel mooi, zacht en veel te kort optreden. Zijn debuutalbum komt uit in het begin van 2013.

Het podium wordt hierna gereed gemaakt voor Blaudzun. Blaudzun kreeg al lovende kritieken in binnen- en buitenland en verkoopt vandaag ook de Nieuwe Nor volledig uit.

Ook Blaudzun geeft deze avond een prachtig optreden en niet in de minste plaats door de indrukwekkende hoeveelheid verschillende instrumenten die op het podium voorbij komen. Hij wordt bijgestaan door bijzondere instrumenten waaronder trommels, een trompet, een viool, een accordeon en een mandoline. Ondanks de kou buiten, is het in de Nieuwe Nor binnen de kortste keren dampend warm.

Wij hebben genoten van dit optreden, u kunt nog nagenieten van de foto's.