De top vijf van Lesoir De top vijf van Lesoir

"We zijn fan van deze band. Punt."

, Jörg de Groot

De top vijf van Lesoir

"We zijn fan van deze band. Punt."

Jörg de Groot ,

Lesoir kennen we onder andere van de finale van Nu Of Nooit 2011 en het optreden op de Club 3VOOR12/Limburg avond afgelopen april. Maak kennis met hun album top vijf.

"We zijn fan van deze band. Punt."

Lesoir kennen we onder andere van de finale van Nu Of Nooit 2011 en het optreden op de Club 3VOOR12/Limburg-avond afgelopen april. Maak kennis met hun album top vijf.

"We hebben geen absolute favorieten qua album, maar als we de keuze moet maken uit de vijf albums die ons als band er toe doen dan hebben we toch wel een aantal duidelijke inspiratiebronnen. Deze top vijf is in willekeurige volgorde."

Transpunk - Champagne Pigs (1996)
"Een oude Nu of Nooit winnaar en in het zuiden van Limburg een verborgen legende onder de muzikanten. Een dikke vooruitstrevende plaat, met vette riffs en fantastische vocalen. Check de clips op YouTube!"    

Skunk Anansie - Post Orgasmic Chill (1999)
"Zangeres Skin is absolute inspiratiebron als het gaat om teksten. Verder houdt deze plaat je van het begin tot het einde vast en er zijn maar weinig platen die dat met ons doen op dit moment. Vooral 'Charlie Big Potato' is een klasse apart in onze ogen."    

A Perfect Circle - Mer Du Noms (2000)
"Wij zijn fan van deze band. Punt. Alles klopt gewoon, de muzikale lagen die door elkaar heenlopen, de zang die als een deken over de muziek heen valt en overal precies zijn plaats weet te vinden ten opzichte van het instrumentale en vise versa. VIES BOM PATAT!"    

Incubus - Morning view (2001)
"Lekkere liedjes die muzikaal verder gaan dan de vier akkoorden en die de gewone luisteraar, maar zeker ook de muzikanten onder ons, kan bekoren. De gitarist is fantastisch in zijn effectengebruik en de ritmesectie is sexy en groovy."    

Portishead - Dummy (1994)
"De constante spanning, de doordringende stem, de trippy sfeer. Portishead is goede herfstavond muziek welke je moet luisteren met een goed glas whisky. Als je het hebt over sfeer overbrengen met je muziek dan vinden wij dat je hier kunt spreken van grootmeesters."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg