Bier, vuur en 'foute' cowboys Bier, vuur en 'foute' cowboys

White Cowbell Oklahoma knalt in Weert.

, Antoine Bongers

Bier, vuur en 'foute' cowboys

White Cowbell Oklahoma knalt in Weert.

Antoine Bongers ,

"Tijd voor een feestje", zullen de leden van White Cowbell Oklahoma hebben gedacht. En veel bier. Het feestje vond plaats in De Bosuil in Weert.

White Cowbell Oklahoma knalt in Weert.

De mannen van White Cowbell Oklahoma bevestigen meteen het clichébeeld dat er van de Texaanse cowboy’s bestaat. Foute hoeden, foute zonnebrillen én foute baarden. Er is ook bier, heel veel bier. Dit alles gecombineerd met rauwe, ruige muziek en je denkt dat je in een of andere ruige Amerikaanse kroeg terecht bent gekomen. En dan te bedenken dat deze rockers niet eens uit Amerika maar uit Canada komen.

Ondanks de geringe opkomst is er voor deze show weer vol uitgepakt. Het gebruik van veel vuur en enkele acts met een kettingzaag maken duidelijk dat het echt om een showband gaat. De muziek klinkt lekker en laat zich gemakkelijk opnemen maar de show maakt het af. De heren weten precies hoe ze van de show twee richtingsverkeer moeten maken. Gelijk spat het vuur de zaal in en al snel wordt er met een kettingzaag heel wat keukenpapier de zaal in geslingerd. Dan is een grote knuffel de klos. Aan beide poten wordt hij uit elkaar getrokken en de kettingzaag zorgt dat het twee gelijke delen worden. Overal papier en pluche in de zaal. Staand op een barkruk in de zaal volgt het volgende nummer. Bij gebrek aan dames op het podium worden deze gewoon uit de zaal gehaald. Binnen de kortste keren staat het podium vol. Na vijf shows in ons land is dit het laatste Nederlandse optreden van deze tour. White Cowbell Oklahoma gaat verder, het wilde westen van Europa in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg