After Seven timmert hard aan de weg After Seven timmert hard aan de weg

Jonge Zuid-Limburgse band maakt hun toekomstplannen duidelijk

, Tom Op Het Veld

After Seven timmert hard aan de weg

Jonge Zuid-Limburgse band maakt hun toekomstplannen duidelijk

Tom Op Het Veld ,

After Seven beleeft een turbulente periode de laatste maanden. In korte tijd behaalden ze een aantal mooie prestaties, waaronder een nationale finaleplek in de bandcontest Emergenza en de winst van de Exit Live Prijs. Waar haalt deze band zijn inspiratie vandaan? Waarom gaat het meteen zo voortvarend? En misschien nog wel belangrijker: waar gaat het heen met deze Zuid-Limburgse rockformatie?

Jonge Zuid-Limburgse band maakt hun toekomstplannen duidelijk

Invloeden
Alter Bridge, Incubus, Breaking Point, Nickelback, jazz, classic rock. Wat hebben deze verschillende bands en muziekstijlen allemaal met elkaar gemeen? Ze creëren samen het geluid van After Seven. De band is erg kritisch op zichzelf en zou het liefst de eerste demo het raam uit gooien omdat er iedere keer weer vooruitgang in zit. Uit vier verschillende muzikale achtergronden is er één geluid uit gekomen, dat blijft evolueren. De sound blijft wel herkenbaar, waardoor ze blijven verrassen maar toch hun integriteit behouden.

Schrijven
De teksten van After Seven hebben allemaal binding met de realiteit. Willekeurige gebeurtenissen worden in nummers verweven, maar soms komt er ook een persoonlijk stukje geschiedenis bij kijken.  Nieuwe liedjes ontstaan in de repetitieruimte, maar als ze niet meteen een indruk achterlaten op de bandleden, worden ze zonder pardon in de prullenbak gemikt. Na het spelen van relatief veel shows in korte tijd is het nu tijd om nieuw materiaal te gaan vervaardigen. Het schrijfproces zal tegen september voltooid zijn, waarna er weer volop gaat worden opgetreden.

Dromen
Op de vraag of er ook een ultieme droom is, krijg ik de wereldberoemde stadions en festivals om mijn oren. Warped Tour, Wembley, Glastonbury, wie zou er ook "nee" tegen zeggen? Nadat iedereen weer met zijn hoofd in Kerkrade is, blijkt het uiteindelijk toch om de passie voor muziek te gaan. "Hoewel het erg fijn zou zijn als het genoeg centen binnenbrengt".

Toekomst
De toekomst gaat wellicht een deelname aan de nieuwe ronde van Nu of Nooit met zich meebrengen. In ieder geval staan Bunkerpop en de finale van Emergenza op het programma. Drummer Reggy weet zeker wat hij wil. "Zolang ik maar ergens op kan slaan!". Na het schrijven van een nummer is het natuurlijk spannend om het de eerste keer op het podium uit te voeren. Maar de conclusie is altijd eensgezind: "Live klinkt het nog vetter".

Feestje!
Aangezien de prestaties er niet om liegen en er al op een redelijk aantal verschillende plaatsen, waaronder ook over de grens, is opgetreden is de vraag of er ook tijd is voor commerciële zaken bij After Seven. Er moet natuurlijk wel wat aan gedaan worden maar "ik speel liever dan dat ik me daarmee bezighoud". De uitspraak is typerend en geeft aan dat het de band om de muziek gaat. Geen podium is klein of groot genoeg, After Seven maakt er een feestje van!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg