Leaf op LiveJam: "It's a motherfucker!" Leaf op LiveJam: "It's a motherfucker!"

Sfeervol begin van de zomertijd tijdens jamsessie in Fenix

, Pierre Oitmann,

Leaf op LiveJam: "It's a motherfucker!"

Sfeervol begin van de zomertijd tijdens jamsessie in Fenix

Pierre Oitmann, ,

Werd je zaterdagavond in je favoriete uitgaansgelegenheid ook ineens een uur vroeger naar buiten geschopt, omdat de klok naar voren ging? Tja, dat is het enige nadeel van de zomertijd. En het uurtje korter slapen. In de Fenix ging de zomertijd de volgende dag al feestelijk van start met de vijfde editie van LiveJam. Veel zomerse muziek kwam voorbij, mede dankzij de Utrechtse band Leaf…

Sfeervol begin van de zomertijd tijdens jamsessie in Fenix

Een uurtje langer licht, een aangename buitentemperatuur en prettige kriebels in je lijf - Kortom, het is weer zomertijd! En wat is er dan leuker om te horen dan lekkere (voor)zomerse muziek? Het Utrechtse bandje Leaf grossiert in zomerse, akoestische popliedjes, met invloeden uit hiphop, funk en country. Tijdens de vijfde editie van 3VOOR12/Limburg LiveJam debuteert Leaf in Limburg.

Gedurende de eerste set van Leaf zetten de Utrechtenaren al meteen een lekkere relaxte sfeer neer. Met een sound die vergelijkbaar is met die van Jack Johnson, Norah Jones en Donovan Frankenreiter weet Leaf zonder veel moeite het publiek te amuseren. Naast eigen nummers speelt Leaf onder andere een cover van Corinne Bailey Rae, namelijk een goedgelijkende versie van haar heerlijke doorbraaksingle 'Put Your Records On'. Na afloop van de eerste set begint de jamsessie, waarbij bekende en minder bekende gezichten uit het Limburgse muziekwereldje achter de aanwezige instrumenten kruipen. Hier ook zomerse muziek, van onder andere Bob Marley.

Een tweede set van Leaf volgt enige tijd later. Vooral tijdens deze set weet Leaf een overtuigende performance neer te zetten, met zowel rustige als meer up-tempo nummer. Zangeres Annemarie Brohm heeft een uiterst aangename stem met een countryachtige 'snik'. Ook vocalist en songschrijver Tinus brengt het er prima van af met afwisselend zang en rap. Het leukste nummer dat Leaf speelt in de Fenix heet 'It's A Motherfucker'. Hiermee bewijst het gezelschap pakkende liedjes met geestige teksten te kunnen schrijven. De spontane podiumuitvoering, waarmee het nummer vergezeld gaat, is eveneens bijzonder amusant. Kortom, een goed begin van de zomertijd dankzij Leaf op LiveJam.

De zesde en tevens laatste LiveJam van dit seizoen is op 7 april in de Fenix. Nadere informatie over deze laatste editie volgt spoedig.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg