Hollandse Nieuwe Viberider twijfelt tussen grunge en stonerpop Hollandse Nieuwe Viberider twijfelt tussen grunge en stonerpop

Jowan van Barneveld: "We willen ons helemaal dood rocken"

Hollandse Nieuwe Viberider twijfelt tussen grunge en stonerpop

Jowan van Barneveld: "We willen ons helemaal dood rocken"

Grunge al jaren zo dood als een pier? Niet voor Viberider, een nieuwe band met ervaren Limburgse muzikanten, inclusief oud-Dreadlock Pussy-gitarist Punto. Al mogen we hun muziek ook stonerpop noemen. Dankzij het winnen van de Limburgse bandwedstrijd Nu of Nooit opent de band op 26 mei Pinkpop. Reden genoeg voor 3VOOR12 om Viberider het predikaat Hollandse Nieuwe op te plakken.

Jowan van Barneveld: "We willen ons helemaal dood rocken"

De eer om Pinkpop te openen is dit jaar aan het Limburgse Viberider, een stevige rockband met onder meer oud-Dreadlock Pussy-gitarist Punto in de gelederen. Jowan van Barneveld, een van de twee zingende gitaristen in de band, is er nu al knap zenuwachtig van. “Ja natuurlijk, mijn grootste optreden tot nu toe was voor 400 mensen. Het is natuurlijk heel heftig, spelen op zo’n groot podium. Je kunt je er niet echt op voorbereiden. Hoewel, ik ga binnenkort maar eens langere kabels halen.”

WIE OF WAT IS VIBERIDER?
“Een nieuwe band met leden die al in grotere bands hebben gespeeld. Voordat die bands uit elkaar gingen speelden we al wel samen.”

VANWAAR DIE NAAM?
“Wat de naam precies betekent weet ik niet. We hebben het tien jaar geleden verzonnen, maar inmiddels is het ook een soort vibrator voor achterop je motor. Om de vrouw die bij je achterop zit op een kinky manier te, eh… Nou ja, daar distantiëren we ons van.”

HET OORDEEL VAN 3VOOR12: GET READY FOR THE GRUNGE REVIVAL.

“Daar zie ik wel wat in. Ten tijde van de grunge begonnen we net in bandjes te spelen, dat zit er dus diep in gebakken. Maar ik denk niet dat grunge echt terugkomt hoor. Ik heb ook niet het idee dat wij onzettende grunge maken. Ik vind stonerpop wel een mooie term.”

KEUZES:

LIMBURG OF RANDSTAD?
“Ik ben bang dat ik Randstad moet zeggen. Daar is meer te doen. Ik vind het belangrijk om daar meer te spelen, om te zien of we goed genoeg zijn.”

GRUNGE OF STONER?
(denkt toch nog eens diep na) “Ja, dan kies ik toch voor grunge.”

PINKPOP OF LOWLANDS?
“Pinkpop natuurlijk, daar gaan we voor. Lowlands zou natuurlijk een mooi vervolg zijn.”

WAT WILLEN JULLIE BEREIKEN MET JE MUZIEK?
“We willen ons natuurlijk helemaal dood rocken, maar ook nog een paar goede platen maken en die gedistribueerd krijgen. Evolve The Long Lead is in eigen beheer uitgebracht, we verkopen de cd nu vooral bij optredens. We zitten net over de 200 stuks heen.”

SPELEN JULLIE OOK NOG BINNENKORT?
“Op vrijdag 30 maart spelen we in de Nieuwe Nor in Heerlen. Daarna hebben we meerdere optredens per weekend.”

WAAROM MOETEN MENSEN DIT WEEKEND NAAR VIBERIDER KOMEN KIJKEN?
“Omdat de eerste keer is dat we weer spelen sinds we Nu of Nooit hebben gewonnen!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg