Eens in het decennium komt er een plaat uit die je tot in den treure kunt blijven draaien Eens in het decennium komt er een plaat uit die je tot in den treure kunt blijven draaien

De top 5 van Twan Bakker

, Cedric Muyres,

Eens in het decennium komt er een plaat uit die je tot in den treure kunt blijven draaien

De top 5 van Twan Bakker

Cedric Muyres, ,

Twan Bakker; ex-drummer Dreadlock Pussy, drummer Sons of the Rain en kern-redactielid 3voor12/limburg benoemt zijn vijf favoriete albums allertijden.

De top 5 van Twan Bakker

Twan Bakker; ex-drummer Dreadlock Pussy, drummer Sons of the Rain en kern-redactielid 3voor12/limburg benoemt zijn vijf favoriete albums allertijden. #1 October Rust - Type O Negative Wat is er beter dan op een zwoele zomernacht (al heeft het album meer met de herfst van doen, maar dat is hoe ik het wil) op het balkon genieten van het weer en de frisse lucht, met een glaasje rode wijn en deze plaat. #2 Betty - Helmet John Stanier is het trefwoord als ik aan dit album denk; het geluid van zijn drums vergrootte mijn pupillen bijna net zover als toen Troublegum van Therapy uitkwam. De breaks die de man neerzet, gecombineerd met het moddervette geluid van de gitaren bombarderen deze plaat tot één van mijn favorieten. #3 Aenima - Tool Eens in het decennium komt er een plaat uit die je tot in den treure kunt blijven draaien, zo ook het meesterwerkje van de band Tool. Na vijf jaar hoor je nog dingen die je vier jaar geleden nooit opgevallen waren. En als dat niet was geweest, ging het album nog niet vervelen. Met albums als deze is het niet erg dat een band er lang over doet om een nieuwe plaat uit te brengen. #4 The Downward Spiral - Nine Inch Nails Zoveel verschillende experimenten op één album; Hoe krijg je het voor elkaar? De rauwe drums aangevuld met het industriële achtergrondkoor van Trent’s brein overgoten met zijn vocale uitspattingen... #5 Achtung Baby - U2 Genialiteit; Deze plaat klopt van voor tot achter en terug. Alles zit perfect op zijn plek, alle zanglijntjes perfect gemixt, elke sequence sluit naadloos op de drums aan en de bas is er, maar niet overdreven. Het album bevat alleen maar ijzersterke nummers zonder afgezaagd of saai te worden. Hoe is dat nog te evenaren?
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg