Maastrichtse instelling wil doorstart maken als provinciaal dansinstituut Maastrichtse instelling wil doorstart maken als provinciaal dansinstituut

Löss Theater gaat dicht

, Twan Bakker,

Maastrichtse instelling wil doorstart maken als provinciaal dansinstituut

Löss Theater gaat dicht

Twan Bakker, ,

Menigeen was al van de veronderstelling dat het Löss Theater al langere tijd gesloten is, maar vanaf 1 juli is het pas echt definitief. De stichting Löss zal trachten de uitgaansgelegenheid om te zetten in een provinciaal instituut voor jongeren en dans.

Löss Theater gaat dicht

Achter de barakken (slechts een straatnaam) bevindt zich de uitgaansgelegenheid (poppodium is het niet echt te noemen), maar vanaf deze zomer zal maastricht een 'poppodium' armer zijn; De gemeente Maastricht en de stichting Löss hebben afgesproken dat het pand uiterlijk 1 juli dit jaar leeg wordt opgeleverd. Het oude schoolgebouw zal worden betrokken bij de ontwikkeling van het Sphinx-terrein. Het pand werd voorheen gebruikt als uitgaansgelegenheid, met feesten, concerten, dans en kunst. Begin dit jaar zou het doek al vallen voor het gebouw, maar de gemeente heeft een uitstel geboden tot halverwege dit jaar. De stichting Löss is onder leiding van directeur J. Donker bezig met het verkrijgen van subsidies voor het voortzetten van de stichting in een andere vorm en andere locatie, waarbij jongeren uiteraard centraal staan. “Ik kan er nog niet veel van zeggen, maar we zijn van alle kanten met van alles bezig. Provinciaal, landelijk, stedelijk, en niet alleen Maastricht”, aldus Donker. Donker hoopt middels de stichting meer vorm te kunnen geven aan het project MSHRV Crostown, waarin steden als Heerlen, Venlo, Sittard en Roermond al deelnemen. Donker is al sinds jaren bezig te vechten voor de toekomst van het Löss Theater. Maar de subsidies en toekomst van het gebouw zorgen steevast voor onzekerheden. Incidenteel vraagt de stichting om bijdrages voor projecten en kreeg reeds EUR 50.000, waarvan de helft weer teruggestort diende te worden als huur voor het pand. Omdat de stichting Löss heeft moeten investeren in het gebouw, hoeft voor het afgelopen halfjaar geen huur betaald te worden.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg