Kunstbende Limburg: uitslag Kunstbende Limburg: uitslag

De winnaars uit de provincie

, Twan Bakker

Kunstbende Limburg: uitslag

De winnaars uit de provincie

Twan Bakker ,

Afgelopen zondag heeft vijftiende editie van Kunstbende Limburg plaatsgevonden in de Stadsschouwburg en in museum Het Domein te Sittard. Een record aantal deelnemers van Eijsden tot Mook streden om de bronzen, zilveren en gouden spotlights. De winnaars in de verschillende categorieën op een rijtje.

De winnaars uit de provincie

Naast een record aantal deelnemers telde deze jubileumeditie van Kunstbende Limburg ook een record aantal bezoekers. Meer dan duizend geïnteresseerden hebben hun weg gevonden naar de twee locaties om te komen kijken naar de knallende en indrukwekkende performances bij Muziek, Theater, Dans en Alles Mag, de hartverwarmende poëzie bij Taal en de schitterende werken van Expo en Computer & Film.

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek
1e prijs Innovate
2e prijs INFA
3e prijs Ramp-Attemp

Dans
1e prijs Just Us
2e prijs Freestylers
3e prijs Simone, Michèle, Denise en Kimberley

Taal
1e prijs Ruben Merkus
2e prijs Lotte Lentes
3e prijs Annemiek Ruyters

Expo
1e prijs Lotte Lentes
2e prijs Amber Bus
3e prijs Internationale School Maastricht

Alle winnaars van de eerste prijs van elke categorie nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 15 oktober op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Daarnaast organiseert hoofdsponsor Artez Hogeschool voor de Kunsten voorafgaand aan de finale een workshopweekend mét een grote feestavond. Tijdens dit weekend worden alle deelnemers uit het hele land begeleid door professionele workshopdocenten, zodat de acts tijdens de finale nog beter tot hun recht kunnen komen. Verder wil Kunstbende Limburg de winnaars bij verschillende culturele activiteiten in Limburg programmeren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg