3voor12 Groningen

Faktum51 voor een jaar de koelkast in

“Het knallen zat er niet meer in.”

Ruben Huizing, de man achter Faktum51, stopt voorlopig met programmeren voor het poppodium. Aanleiding hiervoor is dat het organiseren plots als werk voelde, waardoor er naar eigen zeggen weinig meer uit kwam. Op 14 oktober zal Faktum51 vooralsnog zijn laatste, van garagerock doordrenkte, editie beleven in café De Walrus.

Afgelopen juli hadden we nog een goed gesprek met Ruben, waarin hij zijn passie voor muziek kenbaar maakte en zijn idee achter Faktum51 toelichtte. Toch lijkt zijn enthousiasme voorlopig even weg. “Tijdens de zomerstop kreeg ik steeds minder energie om weer nieuwe dingen te organiseren voor het nieuwe seizoen. Toen ik weer ik aan de slag moest, voelde het ineens aan als werk. Ik was er even helemaal klaar mee.” In overleg met Het Pakhuis heft Ruben kenbaar gemaakt om na drie jaar zijn project voor een jaar in de koelkast te plaatsen, om zo ook plaats te maken voor nieuwe projecten. Groningen is dus nog niet van Ruben af. “Ik blijf de Rock ’N Roll Nites doen in De Walrus, maar voorlopig even niets meer qua organiseren. Ik voelde dat het knallen er niet meer in zat. Als ik daarmee was doorgegaan, was Faktum51 eigenlijk ten dode opgeschreven.”

Op 14 oktober vindt de voorlopig laatste editie van Faktum51 plaats in café De Walrus. Er prijken drie namen op het affiche, te weten de Amsterdamse band BARTEK, The Mighty Breaks uit Voorschoten en onze lokale trots The Beavers. De bands hebben als gemeenschappelijke deler dat ze allen snoeihard spelen, en niet vies zijn van garagerock met fuzzy gitaren. Afscheid in stijl dus. Voor € 5,- kun je op professionele wijze je trommelvliezen eruit laten blazen en een biertje drinken met Ruben.

Tekst: Yorick Altena

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12