3voor12 Groningen

Nieuw: Van Groningse Bodem-sessies

Maandelijkse sessies voor opkomend talent uit de regio in VRIJDAG

There is a new kid in town! Na een prachtige eerste editie van Het Beste van Groningse Bodem in Vera ontstond er honger naar meer. Na lang wikken, advies inwinnen, en wegen begon zich een plan te vormen. We zijn blij nu eindelijk het resultaat te mogen presenteren: de Van Groningse Bodem-sessies, een maandelijkse evenement met meerdere artiesten in kunstcentrum VRIJDAG. De eerste editie zal plaatsvinden op vrijdag 7 april. 

Hiermee beginnen we als 3voor12 Groningen een nieuw podium voor jong en/of opkomend talent uit de regio. Het doel van deze sessies is om een plek te creëren voor artiesten uit de omgeving waar ze zichzelf kunnen presenteren en podiumervaring op kunnen doen. De artiesten zijn of nog relatief nieuwe en beginnende acts, of zitten in een niche waardoor optredens op reguliere podia lastig zijn, of hebben onlangs nieuw werk uitgebracht en willen dit presenteren, of zijn al deze drie tegelijk. Wij hopen hiermee het popklimaat in Groningen te verbeteren en het grote diverse aanbod van muzikaal talent uit de regio (nog) beter te etaleren.

De eerste edities zullen plaatsvinden in de kelder van kunstcentrum VRIJDAG aan de Sint Janssstraat 7, een locatie die tijdens ESNS en de Popronde vaker wordt gebruikt als podium. Wij zijn erg dankbaar dat VRIJDAG ons project steunt en dat wij van hun gastvrijheid gebruik mogen maken voor de Van Groningse Bodem-sessies. Daarnaast hebben we in de beginfase ook veel gehad aan het advies van POPgroningen, en zijn we erg dankbaar voor de goede raad en de introductie bij VRIJDAG. 

Op vrijdag 7 april trappen we af. Gedurende de avond zullen vier acts aantreden. Het publiek kan deze avond komen genieten van de gepassioneerde raps van not sure, alternatieve rock van Kofko's Courtesy, de genreverleggende modern jazz-fushion van shoom en de moeilijk te vatten hiphop van Waan van de Dag. We gaan hiermee voor een brede en dynamische line-up waardoor de bezoeker veel kan zien en ontdekken. De Groninger kan er tijdens de Van Groningse Bodem-sessies achterkomen wat hij/zij/hen tof vindt, maar zeker ook wat men juist niét tof vindt. Muziek gaat immers om smaak, en smaken verschillen, maar men moet die smaken wel kunnen proeven. Toegankelijkheid is daarom ook van belang en de sessies zijn daarom gratis te bezoeken.  

Wij kijken er enorm naar uit en hopen velen te mogen verwelkomen 7 april in VRIJDAG! Check ons FB-evenement voor updates. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12