3voor12 Groningen

Deze Groningse artiesten zijn geselecteerd voor de Popronde 2023

o.a. Rommy Gabay, Never Been To Berlin en Historian zijn geselecteerd

Zojuist heeft de organisatie van de Popronde de selectie bekendgemaakt in een radiouitzending van 3FM. De organisatie heeft net als vorig jaar gekozen voor een iets kleinere selectie dan normaal (van rond de 150 eerder na iets meer dan 100 nu). Dit is gedaan zodat alle geselecteerde acts meer kunnen spelen op de Poprondes door het hele land. 

Groningen is altijd goed vertegenwoordigd in de selectie, en ook dit jaar zitten er weer een paar topacts uit onze provincie in de lijst. Zo zijn Hit The North-deelnemers Rommy Gabay en Never Been To Berlin geselecteerd om mee te draaien in Nederlans grootste rondreizende festival. Ook GRONDSLAG-deelnemer Ioana Iorgu is door de selectie gekomen. Haar oude bandgenoot (deels Fries) Historian, bekend van o.a. zijn shows voor Vicefest, doet ook mee. Tot zijn ook de Gronings/Friese acts Wolfskers en Moonloops uitgekozen. Bij elkaar zijn het daarmee net zoveel als er vorig jaar werden geselecteerd.

De Popronde loopt van september t/m november en doet in die periode meer dan veertig steden aan. Op 5 oktober strijkt ze weer neer in Groningen.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12