Energie en plezier voeren de boventoon in café Peter Pan

Marble Heart en Mijke Eryng spelen overtuigend met zichtbaar veel plezier

Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Jan Westerhof ,

Sinds twee maanden is er elke donderdagavond livemuziek in café Peter Pan. Een plek waar voornamelijk Gronings talent zich kan presenteren. In de afgelopen twee maanden wist het café knap te programmeren en vanavond is de beurt aan Marble Heart. Zij stonden vorige week nog in de finale van de POPgroningen Talent Award. Daarnaast wordt de band bijgestaan door singer-songwriter Mijke Eryng. Zij staat binnenkort in de finale van de Kleine Prijs van Friesland. De frontman van Marble Heart, Bram Vink, gaat zelfs nog een paar liedjes solo spelen. Dit zou zo maar eens een verrassende avond kunnen gaan worden.

Peter Pan oogt gezellig, maar de opkomst is wat matig. Er zitten groepen mensen te borrelen en een klein aantal staat al klaar voor het podium. Bram Vink mag als eerste vanavond en dat vindt hij best spannend. Ondanks zijn herhaalde benadrukken “ik wil dit best vaker doen, maar dan moet ik wel echt meer oefenen”, klinkt de sound van Bram erg catchy. Zijn popliedjes zijn aanstekelijk en zijn gitaarpartijen klinken als erg aangename ritmesecties. Het geheel is zelfs dansbaar. Dat Bram nog wat onzeker lijkt op het podium, is helemaal niet nodig. Wel komt hij ervaren over en dat maakt het leuk om naar hem te kijken.

Bram kondigt meteen na zijn laatste nummer Mijke Eryng aan, die via een achterdeurtje van Peter Pan het café binnen komt lopen. De laatste geluidscheck wordt gauw gedaan en Mijke staat al snel te spelen. Ze zingt Nederlandstalige liedjes waarbij ze haar stem enorm goed weet te gebruiken. Haar mooie compacte nummers brengt ze over met tussendoor een goede dosis humor. Als je goed naar haar teksten luistert, hoor je dat het heel eigenzinnig is en haast poëtisch. Dat is echt de kracht van Mijke. En het leuke hieraan is dat je op je eigen manier die teksten kan interpreteren.

De band waar het eigenlijk allemaal om draait vanavond betreedt als laatste het podium. En hoe! De vier jonge mannen van Marble Heart spelen met zo ontzettend veel energie en plezier. De popliedjes zijn catchy met goede hooks, wat ervoor zorgt dat de nummers aanslaan bij het publiek. Bovenal word je er gewoon vrolijk van. De gevarieerde nummers en de sympathieke mannen zorgen ervoor dat je meer wil zien en horen, maar de band heeft helaas nog niet veel nummers. Het is allemaal net genoeg om een klein half uur te vullen. Ondanks de matige opkomst weet de band wel te overtuigen met hun performance en enthousiasme. De gunfactor is hoog en vanavond was hen dan ook een voller Peter Pan gegund.