Junior Kelly verspreidt liefde in Huize Maas Junior Kelly verspreidt liefde in Huize Maas

Jamaicaan heeft moeite met creëren van chemie

, Tekst: Karst Jaarsma

Junior Kelly verspreidt liefde in Huize Maas

Jamaicaan heeft moeite met creëren van chemie

Tekst: Karst Jaarsma ,

Slechts een enkele poster viel er te vinden in Groningen. Junior Kelly zou op zondag 28 oktober in Huize Maas staan. De Jamaicaanse zanger is al jaren een graag geziene gast in de Nederlandse reggae scene, in Groningen stond hij echter nog nooit eerder op de planken.

Terwijl orkaan Sandy stevig huishoudt in de Cariben, bezoekt de Jamaicaanse reggae zanger Junior Kelly Huize Maas in Groningen. De artiest brak in 2002 in eigen land door met zijn bescheiden hit If Love So Nice. Er volgden meer sterke nummers. Ze gaan stuk voor stuk over de liefde.

Ondanks een magere promotie door de stad weet Junior Kelly, met name voor een zondagavond, de zaal goed vol te krijgen. De dag erna werken is dan ook hopelijk voor de meeste bezoekers geen realiteit. Hoewel de deur om acht uur open gaat, moet er tot elf uur gewacht worden op de opkomst van Junior Kelly. Voor de huidige Europese tournee heeft de zanger de Deense backing band Roots Harmonics meegenomen.

Met volle energie knalt Junior Kelly er dan echter op los. Gedurende het volgende uur neemt de zanger nergens gas terug. Aaneengeregen volgen reggae ballades en dancehall knallers elkaar op. Getuige de grijns op zijn gezicht heeft hij er zin in.

Desondanks komt het optreden moeilijk op gang. Het is de derde in de huidige Europese tournee. Misschien komt het hierdoor dat de band en zanger nog niet goed op elkaar zijn ingesteld. Naast enkele technische problemen, lijkt het continu alsof de band net geen aansluiting bij de verwachtingen van Kelly weet te vinden. Dit wordt met name tegen het einde toe duidelijk wanneer hij de zangeressen duidelijk verzoekt om even op te houden met zingen.

Dat is jammer, want Junior Kelly bewees zondag zeker een van de sterkste Jamaicaanse artiesten van dit moment te zijn. Wanneer hij een toespraak geeft over Jamaica ten tijde van orkaan Sandy en er ineen keer een fraaie lange gitaarsolo gespeeld wordt, dan bewijzen de muzikanten dat er meer in deze combinatie gezeten had. Gelukkig weet het afsluitnummer Believe In Yourself met gospelproporties tot grote hoogten te stijgen. De positieve boodschap laat je in ieder geval goedgemutst achter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen