Vox Von Braun imponeert in Vera

Rich & On Wheels sterke tweede plaat

Tekst: Mariska Kappert ,

Vrijdagavond presenteerde de Groningse band Vox Von Braun zijn tweede album Rich & On Wheels in Vera. De plaat werd opgenomen in Brighton, met hulp van producer Matthew Twates (The Electric Soft Parade). Met Rich & On Wheels zet de band een sterke opvolger neer van het debuutalbum Something Ain’t Wrong uit 2008.

In het voorprogramma staan twee bands die niet onbekend zijn in de Groningse live-scene. The Fire Harvest opent het bal en weet het publiek vanaf de eerste tonen te boeien met hun country/slowcore nummers. Helaas kan Spilt Milk de verwachtingen niet helemaal waar maken. Bij tijd en wijle is de band slecht verstaanbaar waardoor de nummers niet goed uit de verf komen.

Desalniettemin zit de sfeer er goed in als de bandleden van Vox Von Braun het podium betreden. De band heeft er duidelijk zin in en staat vol energie te spelen. Vox Von Braun stelt niet teleur met de goed uitgevoerde live versies van de nieuwe nummers. De nummers die gespeeld worden, zijn vrijwel allemaal afkomstig van het nieuwe album, met hier en daar een terugblik op het debuutalbum. Het is duidelijk dat frontman Wymer Vaatstra samen met zijn bandleden wel raad weet met melodieuze indiepop.

De band zet een divers programma neer. Spilt Milk frontvrouw Brenda Bosma komt meerdere keren terug op het podium. Door haar versterking worden een aantal melancholische nummers met een voller geluid neergezet. Daarnaast was er ook ruimte voor de rauwere nummers, die bij het publiek goed aansloegen. Voor de rest was er weinig aandacht voor het publiek. De bandleden leken vooral veel plezier te hebben met het ten gehore brengen van hun nieuwe plaat.

De samenwerking met Peter Hayes (Black Rebel Motorcycle Club) is bij enkele nummers duidelijk terug te horen. Niet geheel vreemd aangezien hij het mixen van Rich & On Wheels voor zijn rekening heeft genomen. Het heeft even geduurd voordat het tweede album van Vox Von Braun arriveerde, maar het was het wachten zeker waard.