Kakkmaddafakka bouwt een feestje in Simplon Kakkmaddafakka bouwt een feestje in Simplon

Noorse feestbeesten terug in Groningen

, Tekst: Willemien Bouwers

Kakkmaddafakka bouwt een feestje in Simplon

Noorse feestbeesten terug in Groningen

Tekst: Willemien Bouwers ,

Stilstaan blijkt verrekte lastig op deze vrijdagavond in Simplon. Op het podium staan namelijk de feestbeesten van Kakkmaddafakka. De Noren, afkomstig uit Bergen, maken dansbare indie-pop met een vleugje disco en een likje reggae. Laat het feest maar beginnen!

Kakkmaddafakka debuteert in 2006 met de ep Already Your Favourite EP. Een jaar later volgt het album Down To Earth. Het tweede album van Kakkmaddafakka, getiteld Hest, werd geproduceerd door Erlend Øye, frontman van The Whitest Boy Alive. Afgelopen zomer waren ze de afsluitende act van Noorderzon en in januari speelden ze in de Spiegeltent tijdens Eurosonic. Verder stonden ze onder andere op Iceland Airwaves, Lowlands en Melt! festival.

De sfeer zit er meteen bij het eerste nummer al goed in. Bijna alle bandleden, acht in totaal, zingen mee, wat zorgt voor vocale variatie. Ze spelen met name de vrolijke nummers van het album Hest. Hilarisch is het parodische achtergrondkoortje, bestaande uit drie stoere jongens in smetteloze overhemden en een vlinderstrik, dat met de meeste nummers meedanst en zingt. De songteksten zijn vrij eenvoudig en zijn daardoor makkelijk mee te zingen. Het publiek deinst op en neer en joelt op commando een deuntje mee. Het beloofde feestje is daar.

Minpunten van het optreden zijn de vals gezongen toegift gevolgd door een nogal slappe versie van het nummer Halo van Beyonce. Sowieso leek de hele toegift overbodig omdat het niet bij de rest van het optreden paste. Ook bij dit feestje geldt: je kunt het beste weggaan als het nog leuk is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen