traumahelikopter, de band waar we Mark Lada van kennen, heeft zijn oorsprong in Vera. Nu keert Lada terug naar Vera met een nieuw project: Mark Lada’s Golden Arches. Als voorprogramma is gekozen voor Combo Koedijk, een fijne opwarmer met de nodige zelfspot.

Drentse kringverjaardag en een glitterjas

In het voorprogramma staat vanavond Combo Koedijk. Deze band ziet eruit als een willekeurige selectie mannen op een Drentse kringverjaardag. Behalve dan toetsenist Peter Kroes, die zich voor de gelegenheid heeft uitgedost in een schitterende glitterjas.

De muziek is even wennen voor het aanwezige publiek, maar toch krijgt de boerenrock de zaal aan het dansen. In de muziek zijn onder andere elementen van punk en garagerock te vinden, dat helpt in Vera. Ook weten de mannen echt wel wat ze aan het doen zijn; de muzikaliteit ligt hoger dan de teksten soms doen vermoeden.

De mannen uit Meppel weten een leuke show van het geheel te maken. In de intermezzo’s wordt met veel galm gesproken over de onderwerpen van bekende hitjes. De sfeer doet vermoeden dat er stiekem is afgekeken bij Thijs Boontjes Dans en Showorkest. Is dat erg? Het werkt in ieder geval en al snel heerst er een vrolijke stemming in Vera.

Combo Koedijk

Combo Koedijk

Combo Koedijk

Mark Lada's Golden Arches

Daarmee is de zaal goed opgewarmd voor Mark Lada’s Golden Arches. Als de band het podium betreedt, staat er opeens een goede vertegenwoordiging van de Nederlandse indie-scene. Op bas Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn) en op gitaar Roel Blommers (PAUW) en Sjors Driessen (Afterpartees). Achter het drumstel zit Kilian Kayser (Steve French).

Mark Lada's Golden Arches

Mark Lada's Golden Arches

Frontman Mark Lada zelf kennen we van het Groningse traumahelikopter. Zijn nieuwe project met de Golden Arches is ontstaan vanuit zijn verlangen om eens liedjes te maken met een uitgebreide band om zich heen. Daarvoor heeft hij bevriende muzikanten bijeengeroepen. Dat is een succes: iedereen die op het podium staat is duidelijk op zijn plek. Dit zijn muzikanten die al veel hebben optreden en dat merk je in het vertrouwen dat ze uitstralen.

Qua stijl is er bij Mark Lada’s Golden Arches van alle componenten wel wat terug te vinden. Garagerock van traumahelikopter en de wat meer psychedelische invloeden van PAUW en Mozes and the Firstborn. Dat maakt het live nog wat rauwer en gedurfder dan op het recente debuutalbum ‘Mark Lada’s Golden Arches’. Dat kan de grote zaal in Vera best hebben. Wie van tevoren nog twijfels had over deze band, kan na dit optreden niet meer om deze gouden bogen heen.

 

Mark Lada's Golden Arches

Mark Lada's Golden Arches

Mark Lada's Golden Arches