#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Electropoëzie

"Maar je geest verdwaalt onherroepelijk in de gitzwarte en absurdistische teksten die voort lijken te komen uit een psychopatisch perverse zedendelinquent"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Electropoëzie.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Vrijdag 13 januari, 23:00 in de Men At Work.

Wat voor muziek maak je?

Muziek waardoor je merkt dat je lichaam en geest toch werkelijk twee gescheiden werelden zijn. Je lichaam wil namelijk toegeven aan de oerdrang om ritmisch te gaan schudden op het ‘geboemboem’ en ‘getjikatjika’, maar je geest verdwaalt onherroepelijk in de gitzwarte en absurdistische teksten die voort lijken te komen uit een psychopatisch perverse zedendelinquent. Dus blijf je maar staan. Als een zoutzuil. Nieuwsgierig naar de vernietiging van Sodom.

Hoe is de act Electropoëzie ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Door de gunst van de goden werden de klanken van twee eilanden gecombineerd. Deze eilanden telden beide een inwonersaantal van één. Op het ene eiland probeerden twee handen het ritme van de geest te vangen door op zwarte en witte toetsen te rammen. Op het andere eiland prevelde een lamgeslagen mond zin en onzin in een microfoon. De combinatie bleek soms van blik, maar ook meer dan eens van smaragd en opaal. Deze geschiedenis duurt nu alweer zo’n acht jaar. Alleen hebben we ook een pauze gekend van een jaar of vijf omdat Hans (de dichter) op vakantie was in zijn hoofd.

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Peer Mullens en de vrolijke trekkers. Of liever andersom. Maar ik denk niet dat deze geniale geesten weer eens het podium onveilig zullen maken. Verder zou ik niet zo goed weten waar wij tussen passen. Zoek het ergens tussen Meshuggah, Damien Rice en dj Jean. Plak ons ertussen en je hebt een hele gezellige avond.

Wat heeft 2016 je gebracht?
Veel ellende en soms wat blijdschap natuurlijk. Hans zijn duisternis (of eerder: die van ons allemaal) is in de metafoor van moord gegoten en over verscheidene, technologisch gedreven klanken verspreid.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Het uitbrengen van ons tweede album. Een optreden zo her en der. Ontdekken wie ons waar wil hebben en waarom. Onzeker zijn. Veel over straat lopen en zo af en toe iemand groeten. Het grijs laten spreken. De achterlijke aap een spiegel voorhouden. De liefde laten toeteren. Blijven schrijven. Tevreden dansen op eigen muziek.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Om eens lekker in de spiegel te kunnen kijken. Om de duistere gedachtengang in te slaan. Om twee maniakale vrienden plezier te zien maken. Om te springen. Om stil te staan. Om je vingers heen en weer te wapperen voor je ogen. De wereld te vervloeken. De wereld een prachtige plek te vinden. Jezelf te verliezen. Ons te vinden. Voeg daaraan toe de mooie dame die ons podium zal sieren voor ieder nog onbekende reden.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Plezier en een te gekke herinnering. Een die op een speciaal plekje in het hoofd, op een kussen van zachte veertjes, mag rusten. Zo’n herinnering die glinsteringen en rillingen teweegbrengt wanneer die op een onvoorzien moment in de toekomst zijn weg naar boven weet te vinden.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Overal. Links en rechts. Onder en boven. In de speelgoedwinkel tussen de knuffelberen en bovenop de martinitoren onder begeleiding van gebeier en geroekoe. In een oude Fiat Panda in een van de parkeergarages en achter het behang van de werkkamer van de burgemeester.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Geen idee. De poëet heeft zich hier nog niet in verdiept. Dat komt wel. Geen zorgen. Ik ben benieuwd wat voor andere klankenkralenkettingen er aldaar geregen zullen worden.