#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: A Fugitive

"Ik gooi het voor het gemak meestal op de termen ambient, post-rock, triphop en neo-r&b"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan A Fugitive.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel woensdag 11 januari om 22.40 in Brouwerij Martinus!

Wat voor muziek maak je?
Ik gooi het voor het gemak meestal op de termen ambient, post-rock, triphop en neo-r&b.

Hoe is de act A Fugitive ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Nadat mijn voormalige band The Future’s Dust uit elkaar ging ben ik langzaamaan begonnen met het schrijven en produceren van mijn eigen muziek. Dit was rond het najaar van 2014. Een jaar later ben ik met een lading demo’s naar de studio van Chris Hamilton in Londen gegaan om de eerste nummers op te nemen voor een debuut-EP.

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Ik heb ontdekt dat ik toch wel het meeste fan ben van de band Polica uit Minneapolis. Het verzorgen van hun voorprogramma zou een hele mooie avond kunnen worden.

Wat heeft 2016 je gebracht?
Ik heb een eerste single uitgebracht en heb mijn eerste shows kunnen doen met de Popronde. Op die manier heb ik een begin kunnen maken om mijn muziek onder de aandacht te brengen. Ook ben ik een hele mooie samenwerking aangegaan met boekingskantoor Lexicon Bookings uit Amsterdam. Maar in 2017 gaat het pas echt beginnen.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Een tweede single en de debuut-EP gaan dan eindelijk uitkomen. Ook ga ik een releasetour doen samen met Stahlr. Verder ga ik werken aan een nieuwe liveset en ga ik aan de slag met nieuw materiaal voor een album.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Omdat men op woensdagavond vast wel zin heeft in een speciaalbiertje met goede muziek.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Alhoewel mijn focus meer op volgend jaar ligt, hoop ik een goede set te spelen en mensen te bereiken die A Fugitive nog niet (zo goed) kennen.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Ik kom veel in Vera en heb daar ook mijn stage gedaan twee jaar geleden. Op het hoofdpodium heb ik toen wel bands mogen programmeren, maar zelf heb ik er nog nooit gespeeld. Dus hierbij mijn antwoord.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik ben heel benieuwd naar het optreden van Vikings in Tibet. Ze staan op het punt om hun debuutalbum uit te brengen en ik vind het vooral gewoon leuke boys.