Overtuigend country-avondje met Sascha Elisah tijdens EP-releaseparty in Lola Overtuigend country-avondje met Sascha Elisah tijdens EP-releaseparty in Lola

Een muzikale reis naar Amerika met Weatherproof

, Tekst: Hadassa Oostindiƫr Foto's: Jan Lenting

Voor het eerst vergezeld door een band, presenteert countryartiest Sascha Elisah vrijdag haar debuut-EP Weatherproof in Lola. Bandleden van Swinder en Town Of Saints verzorgen de extra muzikale begeleiding en backing vocals.

Philip Rozema

Philip Rozema

Singer-songwriter I Took Your Name warmt de zaal op met zijn nummers voorzien van gitaarbegeleiding en de muzikale extra’s. Een vrolijke noot komt van dichter Philip Rozema, die speciaal voor de EP-releaseparty een gedicht heeft geschreven. Beide acts vormen een interessante basis voor de rest van de avond.

I Took Your Name

Sascha Elisah

Sascha Elisah

Dan is het de beurt aan Sascha Elisah. Met haar warme, krachtige stem weet ze de gevoelige teksten op een hoopgevende manier over te brengen.  In haar stem vindt ze een mooie balans tussen goede beheersing en de typische countrysnik. Waar het serieuze We Need More de hebzucht beschrijft van de tijd waarin we leven, beschrijft het opgewekte en meedeinvriendelijke In Your Arms het hebben van een fantasieliefde.

Sascha Elisah

Inspiratie

Sascha Elisah

Sascha Elisah

Naast nummers van de EP en extra eigen materiaal, galmen ook nummers van inspiratiebronnen door de zaal. Een cover van Lemon Drop van het Amerikaanse country-trio Pistol Annies bijvoorbeeld, waarmee de Amerikaanse roots van Sascha Elisah en haar muziek worden geaccentueerd. De avond wordt afgesloten met het nieuwe At Least We’re Shining, een vrolijk uptempo nummer. Door de gitaren en harmoniën, die ook na deze releaseparty blijven hangen, wanen de toeschouwers zich met een drankje in een bar in countrystad Nashville.

Meer pit

Sascha Elisah

Sascha Elisah

Sascha Elisah weet haar muziek een goede Amerikaanse countrysmaak mee te geven.  Door samenwerking met de bandleden heeft Weatherproof net dat beetje extra pit, iets wat bij een solo-artiest met een akoestische gitaar vaak mist. Een feest van herkenning voor de countryliefhebber, maar tegelijkertijd geschikt voor het publiek dat minder bekend is met het genre.

I Took Your Name

I Took Your Name

I Took Your Name

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen