Het programma van de alweer zesde editie van Kadepop staat bol van zowel opkomende als gevestigde acts. ’s Middags is het op het zonnige terrein van ‘De Suiker’ eerst de beurt aan de Utrechtse band Electric Company. Later op de middag neemt de Australische reggaeband The Beautiful Girls het bumperpodium over en ’s avonds stelen AVI ON FIRE en de Belgische band Intergalactic Lovers de show op het hoofdpodium. Hiphopartiest Kraantje Pappie sluit het festival waardig af met een optreden vol meezingers.

Britpop op het bumperpodium van Electric Company

De psychedelische indiepopband Electric Company bracht op de dag voorafgaand aan het festival nog de single Uncharted Territory uit. Zo vroeg op de middag staat er nog maar een handjevol publiek voor het bumperpodium. Leadzanger Zac Chapman doet qua uiterlijk denken aan Noel Gallagher en qua stem aan de zanger van The Last Shadow Puppets. De bassist breekt na het eerste nummer een snaar, maar staat binnen een minuut weer op het podium om de act voort te zetten. De band maakt overduidelijk gebruik van invloeden uit de britpop en laat met meerstemmige zang en liedjes als The Hour Was Midnight een veelbelovend geluid horen. Vernieuwend is het niet, maar de band staat met catchy melodieën professioneel op het podium.

Electric Company

Swingen met AVI ON FIRE

Aan het eind van de middag is het op het hoofdpodium de beurt aan alternatieve popband AVI ON FIRE. Bram Wesdorp staat samen met vijf man op het podium, waarvan twee dames. Ook staan er twee blazers in de coulissen die de aanstekelijke sound van sommige liedjes compleet maken. Het optreden swingt vooral door het enthousiasme van de zanger, die moeiteloos met alle nummers mee danst. Tussen de muziek door wordt er weinig gesproken, wat het optreden tot een strak geheel maakt. Op het vrolijke Pearls en andere liedjes zingt en danst het publiek mee. Ineens is het alweer tijd voor het laatste liedje So Far Away From Me. De teksten zouden wat scherper en gevarieerder kunnen, maar het optreden staat verder als een huis. 

AVI ON FIRE

Reggae uit Sydney van The Beautiful Girls

Als The Beautiful Girls beginnen aan hun optreden is er wederom nog niet veel publiek aanwezig voor het bumperpodium. De band speelt reggaemuziek en zanger Mat McHugh vertelt dat de band graag een feestje bouwt. Met z’n drieën geven de bandleden een steady optreden, maar helaas worden er geen groovy nummers gespeeld als de YouTube-hits Morning Sun en On A Clear Day. Op de stranden van Sydney zijn de surfsessies vast en zeker geschikt om tot aan zonsopkomst te dansen, maar op Kadepop valt de reggaefeestact, die al meerdere wereldtournees achter de rug heeft, toch wat in het water. Aan het eind van het optreden is er wel meer publiek toegestroomd en wordt er, vooral vooraan, uitbundig gedanst.

The Beautiful Girls

Abstracte kunst van Intergalactic Lovers

Ook de Belgische band Intergalactic Lovers geeft op het hoofdpodium een solide optreden voor een volle zaal en speelt nummers als My Eye. De zangeres draagt een lang vest, draagt het haar voor haar gezicht en zoekt geen contact met het publiek. Ook tussen de bandleden onderling is er geen interactie. Dit maakt het optreden bijzonder onpersoonlijk. Af en toe horen we een mooie gitaarsolo, maar de liedjes worden allemaal even hoog gezongen en klinken eentonig. Dit is duidelijk abstracte kunst voor de liefhebber.

Intergalactic Lovers

Snelle rap van Kraantje Pappie

Voordat Kraantje Pappie opkomt heeft, zijn dj al plaatsgenomen achter zijn hoge draaitafel en wordt er een luchtkussen opgeblazen in de vorm van een woord, zodat er CRANE op het podium staat. Na het optreden van Goose is de zaal nog steeds afgeladen met mensen. Dan komt Kraantje Pappie samen met een andere rapper op en schalt het: “die euro's gaan niet mee als je dood bent” door de zaal.

Crane zoekt veel contact met het publiek door tussen nummers als Feesttent en het dit jaar uitgebrachte Pompen. De meeste liedjes duren niet lang, de rapper laat in een supersnelle rap nog even horen wat hij kan en met De Manier zingt iedereen vrolijk mee. Het zijn niet de liedjes met de meest subtiele teksten, maar het publiek host vrolijk mee en prijst Crane om zijn onderhoudende optreden en de betere beats van zijn dj. Vooraan wordt er een paar keer met bier gegooid, maar dat lijkt niemand te deren. De dj laat goede uptempo beats horen en houdt het optreden daarmee interessant. Zo is het Kraantje Pappie met deze hiphopact gelukt om de zesde editie van het Kadepopfestival ongeraffineerd en waardig af te sluiten.

Kraantje Pappie

Electric Company

Electric Company

AVI ON FIRE

AVI ON FIRE

The Beautiful Girls

The Beautiful Girls

The Beautiful Girls

Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers

Kadepop

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie