Puike Prijsvraag: win kaarten voor Sunday Sun

Een uniek geluid met inspiratie uit Katy Perry, Tame Impala en Bruno Mars

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Mark Engelen en Fabian Viester ,

Zoals vele legendarische verhalen, begon ook het verhaal van Sunday Sun tijdens een fenomenaal avondje in de kroeg. Wanneer de maan ingewisseld wordt voor een waterige Sunday Sun, besluiten vier tipsy vrienden een bandje op te richten. En dat was alles behalve een slecht idee. Vrijdag 7 oktober staat de Utrechtse band in De Bovenkamer van Groningen en wij mogen 1x2 kaarten weggeven!

De Utrechters brachten in 2012 maar liefst drie EP’s uit en in 2014 werd het debuutalbum We Let Go uitgebracht. Al vanaf de allereerste single Highly Respected Rebel in 2012 was het duidelijk dat Sunday Sun over een magische formule beschikt. Nog geen twee dagen na die release werd Sunday Sun verkozen tot 3FM Serious Talent. Bij Spotify werd het viertal ‘Spotlight on 2015’ en de band speelde op verschillende festivals als Indian Summer, Paaspop, Concert At Sea en mainstage op De Zwarte Cross. Ook stond de band in verschillende grote voorprogramma’s, waaronder bij Kensington, Racoon, Graham Coxon en The Kooks.

Ter ere van de release van het tweede album, getiteld Live Out Loud, geven de vier heren een intieme, akoestische tour langs een kleine selectie bijzondere locaties. Live Out Loud bevat een meer volwassen, dynamisch geluid zonder het kenmerkende Sunday Sun-DNA te verliezen. De eerste twee singles When We Kiss en Superior werden al vol enthousiasme onthaald en zijn veelbelovend voor de rest van het album.

Wil jij gratis en voor niets bij dit intieme concert op misschien wel het bijzonderste podium van Groningen aanwezig zijn? Laat ons dan weten wat jouw geniaalste idee was bij het opkomen van de Sunday Sun. Stuur je antwoord voor woensdag 5 oktober 12.00 naar prijsvraag@3voor12groningen.nl. De winnaar krijgt dezelfde dag bericht.