Selectie Popronde 2016 is bekend Selectie Popronde 2016 is bekend

Groningen vertegenwoordigd door tien uiteenlopende acts

, Tekst: Redactie 3voor12 groningen Foto's: André Eggens, Jan Westerhof en Harold Zijp

Selectie Popronde 2016 is bekend

Groningen vertegenwoordigd door tien uiteenlopende acts

Tekst: Redactie 3voor12 groningen Foto's: André Eggens, Jan Westerhof en Harold Zijp ,

Menig lokale act zal zondagavond met spanning geluisterd hebben naar de uitzending van Pinguin Radio. Daar werd namelijk de selectie van de Popronde 2016 bekend gemaakt. Geselecteerd worden betekent een mooie kans om optredens door heel het land binnen te halen. Vanuit Groningen zijn er dit jaar elf acts die de definitieve selectie gehaald hebben.

De Popronde bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar. Een rondreizend showcasefestival dat nog (relatief) onbekende bands de kans geeft om zichzelf te presenteren buiten hun eigen regio. Jaarlijks melden rond de 1.300 acts zich aan in de hoop geselecteerd te worden voor de Popronde. Een klein leger aan juryleden, bestaande uit professionals uit de muziekscene, staat ieder jaar klaar om het schier oneindige aantal aanmeldingen terug te brengen tot een selectie van zo'n 130 acts. Vervolgens kiezen de aangesloten steden uit deze vijver rond de 35 acts die ze in hun stad willen laten zien. De Popronde doet veertig verschillende steden aan binnen tien weken tijd, waarna er afgesloten wordt met een eindfeest in Amsterdam. De Popronde Groningen staat dit jaar gepland op donderdag 6 oktober.

Dit jaar zijn er maar liefst 138 acts geselecteerd voor de Popronde. Daarbij is Groningen vertegenwoordigd met elf acts. De Groninger uitverkorenen dit jaar zijn:  A Fugitive, Hans Hannemann, Roelie Vuitton, Sascha Elisah, Stuart Mavis, The Rising Sun, View for a Day, Haas, Karawane en Vikings in Tibet. De Popronde schat in dat er dit jaar meer dan 1.300 optredens verdeeld over ongeveer 750 podia plaats zullen vinden en verwacht daarbij minstens 125.000 bezoekers. Volop kansen dus voor de geselecteerde Groningers acts om zich buiten de provincie te tonen.

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen