Puike Prijsvraag: win kaarten voor Orkater Puike Prijsvraag: win kaarten voor Orkater

De nieuwe voorstelling Distel combineert theater met Roald van Oosten & band

, Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Ben van Duin

Puike Prijsvraag: win kaarten voor Orkater

De nieuwe voorstelling Distel combineert theater met Roald van Oosten & band

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Ben van Duin ,

Op 27 mei staat Orkaters nieuwste voorstelling ‘Distel’ in de Groningse Stadsschouwburg. In deze voorstelling is een grote rol weggelegd voor de muziek, gecomponeerd en uitgevoerd door Roald van Oosten. Naast Roald bestaat de band uit David Corel (Alamo Racetrack, Tangarine), Bart Hoevenaars (Mono, Sir Ian) en Bo Koek (Kopna Kopna, Awkward I). Lijkt het jou wel wat om hier helemaal gratis naar toe te mogen? Dan ben je bij 3voor12 groningen aan het juiste adres.

Theater en muziek, maar geen musical. Orkater is een in Amsterdam gevestigd gezelschap dat muziektheatrale mengvormen ontwikkelt, produceert en presenteert door heel het land. De allernieuwste theatertour heet Distel; over de verstikkende omhelzing die familie heet. Distel pleegde zelfmoord en niemand weet precies waarom. Er was geen briefje, geen verondersteld motief. Precies twee jaar later komt de familie weer bij elkaar en komen de verhoudingen op scherp te staan.

Roald van Oosten & band maken voor Distel een dansbare dodenmis – waarin hoekige ritmes zich mengen met koorzang. Loops van retro-elektronica waaieren losjes door melancholieke songs. Samen met zijn drie bandleden geeft Roald zo vorm aan een spannende folk-noir soundtrack.

Roald van Oosten, waar ken ik die ook alweer van? Van 1995 tot 2006 was Van Oosten frontman van de Amsterdamse indieband Caesar, en van 2004 tot 2006 speelde hij dezelfde rol bij de alternatieve rockband Ghosttrucker. Verder was hij bezig met de muziekproductie van andere bands en componeert hij muziek voor theater, documentaire en film. Afgelopen maart bracht hij tevens zijn solodebuutalbum Oh Dark Hundred uit.

Houd jij wel van winnen, en ook wel van muziek en theater? Waag dan een gokje en maak kans op twee kaarten voor de theatervoorstelling Distel op 27 mei in De Stadsschouwburg. Laat ons weten waarom en met wie je hierbij moet zijn en stuur je antwoord voor woensdag 25 mei 12.00 uur naar prijsvraag@3voor12groningen.nl!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen